«Τη νύχτα που τα φώτα άναψαν» | Μικρή Σελήνη

«Τη νύχτα που τα φώτα άναψαν» | Μικρή Σελήνη

Η Χέδερ είναι ένα μικρό κορίτσι που διαβάζει πολύ. Κάπου ανάμεσα στις διάφορες σελίδες θα μάθει για το διάστημα και την εξωγήινη ζωή και θα θέλει να την ανακαλύψει. Έτσι κάθε βράδυ πηγαίνει στο Μεγάλο Βράχο, ελπίζοντας να δει από κοντά αυτά που λένε τα βιβλία. Παρέα της κάνει ο φακός της. Και μπορεί να μην τα καταφέρνει εξαρχής, όμως εκείνη περιμένει. Υπομονή κι επιμονή έχει. Ώσπου ένα βράδυ θα γνωρίσει έναν εξωγήινο. Όταν εκείνος θα την προσκαλέσει σ’ ένα ταξίδι στο διάστημα-εκείνη δέχεται. Το περίμενε τόσο καιρό άλλωστε – το ονειρευόταν κι όταν τα όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν ποιος αρνείται την τύχη αυτή; Το ταξίδι όμως θα λήξει κάπως άδοξα, αφού η Χέδερ είναι μικρή κι οι γονείς της ανησυχούν.

Τα χρόνια περνούν κι η Χέδερ μεγαλώνει. Το κοριτσάκι γίνεται έφηβη, κοπέλα, γυναίκα, γιαγιά. Η φλόγα όμως εκείνου του παιδικού ονείρου δε σβήνει. Η Χέδερ θέλει πολύ να ταξιδέψει στο διάστημα και κάθε βράδυ πηγαίνει στο Μεγάλο Βράχο. Ώσπου ένα βράδυ ο εξωγήινος θα εμφανιστεί ξανά. Και θα την πάρει μαζί του; Η απάντηση στις σελίδες του βιβλίου!

Ένα ακόμη εξαιρετικό βιβλίο από τον ταλαντούχο Danid Litchfield (συγγραφέα του «Ο αρκούδος και το πιάνο») που μιλά για την ουσία της ζωής. Γιατί πολλές φορές κυνηγούμε το άπιαστο νομίζοντας πως εκεί κρύβεται η ευτυχία. Αλλά τελικά αυτή βρίσκεται εκεί,δίπλα μας, στη Γη.

 

Με μια εξαιρετική εικονογράφηση το βιβλίο αυτό εισάγει μια πρωτοτυπία-διαθέτει δύο δισέλιδα με μικρές εικόνες τις οποίες ακολουθεί το μάτι του μικρού αναγνώστη και μαθαίνει την εξέλιξη της ιστορίας. Έτσι απλά, χωρίς λόγια. Γιατί καμιά φορά τα λόγια είναι περιττά.

Εύγε στη Μικρή Σελήνη για τις όμορφες επιλογές των τίτλων των παιδικών βιβλίων που εκδίδει!

 

«Τη νύχτα που τα φώτα άναψαν» - David Litchfield

Εκδόσεις: Μικρή Σελήνη

Σεπτέμβριος 2019

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.