Θεοδωράκης για Βρέφη| Moυσικό άλμπουμ του Τάσου Ιωαννίδη

Θεοδωράκης για Βρέφη| Moυσικό άλμπουμ του Τάσου Ιωαννίδη

Μετά το πολύ επιτυχημένο «Τσιτσάνης για βρέφη» ο Τάσος Ιωαννίδης επιστρέφει με το δεύτερο CD της σειράς με σπουδαία μουσική, διασκευασμένη για την πιο τρυφερή ηλικία. Ο δημιουργός της σειράς των πολυαγαπημένων άλμπουμ για παιδιά «Λάχανα και Χάχανα», αναλαμβάνει την ενορχήστρωση και καλλιτεχνική επιμέλεια αγαπημένων τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη, ειδικά για βρέφη. Κι έτσι τα παιδιά μεγαλώνουν από κούνια με τα έργα του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη που έγραψαν ιστορία.

Μια συλλογή από χαρούμενες μελωδίες που εξοικειώνουν τα πιτσιρίκια από πολύ-πολύ μικρά με τον μουσικό κόσμο του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη και ξεσηκώνουν τη διάθεση των γονιών. Όργανα της κλασικής ορχήστρας και αγαπημένα όργανα της ελληνικής μουσικής, χρησιμοποιήθηκαν ευφάνταστα από τον Τάσο Ιωαννίδη και τον ενορχηστρωτή Κώστα Κατωμέρη, για να φέρουν τα νήπια κοντά σε αυτό το τόσο σημαντικό κομμάτι της παράδοσης και της μουσικής ιστορίας του τόπου.

Ήχοι του φλάουτου, του βιολιού, του ξυλόφωνου και της μαρίμπας «συνομιλούν» με τους παιχνιδιάρικους ήχους του τζουρά και του μπαγλαμά πάνω σε επιλεγμένους ρυθμούς του Μίκη Θεοδωράκη και αριστουργηματικές μελωδίες όπως Βάρκα στο γιαλό, Μαρίνα, Του μικρού Βοριά, Άρνησις, Η Μαργαρίτα η Μαργαρώ, Ένα το χελιδόνι, Ζορμπάς.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και σε φυσική μορφή CD σε όλα τα καταστήματα ή με παραγγελία από την ιστοσελίδα Λάχανα και Χάχανα.

 


Ο Τάσος Ιωαννίδης γεννήθηκε στην Φλώρινα όπου τέλειωσε το Λύκειο. Στη συνέχεια πήγε στην Αυστραλία για σπουδές. Αρχικά σπούδασε πληροφορική στο πανεπιστήμιο RMIT της Μελβούρνης, αλλά τελικά τον κέρδισε η μουσική. Συνέχισε τις σπουδές του στην κλασσική κιθάρα στο ωδείο MELBA της Μελβούρνης και στο New England University, όπου ειδικεύτηκε στην μουσική κινηματογράφου. Δραστηριοποιήθηκε στο εξωτερικό για πολλά χρόνια, όπου έχει συνθέσει μουσική για δεκάδες τηλεοπτικές, θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές, σειρές κινούμενων σχεδίων για παιδιά, αλλά και έργα μεγάλης φόρμας, όπως την όπερα «Women in War» και το Ορατόριο «Αποκάλυψις του Ιωάννη» που παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο. Στην Ελλάδα επέστρεψε το 2001 δημιουργώντας σημαντικό συνθετικό έργο, μεταξύ άλλων, για παιδιά. Έχει στο ενεργητικό του 21 μουσικά άλμπουμ. Έχει συγγράψει έξη εικονογραφημένα παιδικά Μουσικά Παραμύθια και τέσσερα παιδικά μιούζικαλ, τα οποία έχουν ανέβει σε θέατρα στην  Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές πόλεις της Ελλάδος. Η αγάπη του για τα παιδιά, είναι η πηγή της δημιουργίας του.  Ένα μεγάλο μέρος από το δημιουργικό του έργο για παιδιά είναι εμπνευσμένο από τις εμπειρίες του σαν πατέρας των τριών παιδιών του. Με γνώμονα το παιδί να κάνει παιχνίδι τη μαθησιακή διαδικασία, δημιούργησε τη σειρά παιδικών εκπαιδευτικών τραγουδιών, βιβλίων και θεατρικών έργων «Λάχανα και Χάχανα»  που έχουν αγαπηθεί από παιδιά, γονείς και δασκάλους.   

Παραγωγή: SELINA PRODUCTIONS A.E. / ARTEK PRODUCTIONS / ECMF

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.