Ταρτουφισμοί | Ένα θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα για την παράσταση Ταρτούφος

Ταρτουφισμοί | Ένα  θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα για την παράσταση Ταρτούφος

Ταυτότητα προγράμματος 

Οι Ταρτουφισμοί έρχονται να εμπλουτίσουν τη θεατρική εμπειρία που θα βιώσουν οι μικροί θεατές παρακολουθώντας την παράσταση ΤαρτούφοςΤο πρόγραμμα χρησιμοποιεί ως σημείο εκκίνησης την παράσταση, για να δώσει αφορμές στα παιδιά να γνωρίσουν έναν ολόκληρο κόσμο: τον κόσμο του θεάτρου και τον κόσμο του Μολιέρου. Από τους κανόνες συμπεριφοράς στο θέατρο μέχρι τις τέχνες που συνεργάζονται για τη δημιουργία μιας θεατρικής παράστασης, και από την εποχή του Μολιέρου μέχρι τα πάντα επίκαιρα θέματα των έργων του, το πρόγραμμα Ταρτουφισμοί έχει ως στόχο να βοηθήσει τα παιδιά (πολλά από τα οποία μπορεί να πηγαίνουν θέατρο για πρώτη φορά) να εμβαθύνουν στην παράσταση, να αντιληφθούν την πολυεπίπεδη σύνθεση του θεατρικού γεγονότος και βέβαια, να αφομοιώσουν ότι μια παράσταση μπορεί να μας ακολουθεί και αφού σβήσουν οι προβολείς!

Σκεπτικό & Σκοπός του προγράμματος 

Οι δραστηριότητες του προγράμματος ενθαρρύνουν την άμεση εμπλοκή των μελών της ομάδας τόσο μεταξύ τους όσο και με τη μολιερική κωμωδία. Κριτήριο επιλογής των δραστηριοτήτων αποτέλεσε και η πολυπρισματικότητα τους (ασκήσεις έκφρασης, λόγου, εικαστικών, μουσικής, κινησιοαισθητικές κ.λ.π.), έτσι ώστε τα παιδιά να δοκιμάσουν ποικίλους τρόπους έκφρασης. Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της λεκτικής αλλά και της μη λεκτικής επικοινωνίας και εκφραστικότητας των μαθητών, καθώς και η ανάπτυξη δεξιοτήτων αυτονομίας και ελευθερίας, συνεργασίας και κοινωνικής συμμετοχής, κριτικής σκέψης και δημιουργικότητας.

Δημιουργία/Σχεδιασμός Θεατροπαιδαγωγικού: Δημήτρης Ντάσκας-ηθοποιός, σκηνοθέτης, θεατροπαιδαγωγός
Επιμέλεια Θεατροπαιδαγωγικού Προγράμματος: Κλειώ Φανουράκη, επίκουρη καθηγήτρια, περφόρμερ, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ
Υλοποίηση/Εφαρμογή/Εμψύχωση: Ευαγγελία Γατσωτή, φοιτήτρια ΤΘΣ ΕΚΠΑ & φοιτητές/τριες του ΤΘΣ ΕΚΠΑ

Το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα Ταρτουφισμοί έχει σχεδιαστεί και εφαρμόζεται ειδικά για την παράσταση Ταρτούφος σε διασκευή και σκηνοθεσία Ελένης Βλάχου και σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ελληνικό και Παγκόσμιο Θέατρο: Δραματουργία, Παράσταση, Εκπαίδευση» [Ειδίκευση: Διδακτική του Θεάτρου] και με το εργαστήριο «Θέατρο, Φιλοσοφία και Εκπαίδευση» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο δωρεάν για τα σχολεία που πρόκειται να παρακολουθήσουν την παράσταση Ταρτούφος στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
Για δηλώσεις συμμετοχής: Γραφείο Οργάνωσης-Ομαδικές.Σχολικές επισκέψεις: 210 3806274

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.