Ταξίδι στις 5 Ηπείρους – φυλές στην άκρη της γης | Πραγματοποιήθηκαν τα διαπολιτισμικά εργαστήρια

Ταξίδι στις 5 Ηπείρους – φυλές στην άκρη της γης | Πραγματοποιήθηκαν τα διαπολιτισμικά εργαστήρια

Mε τον  κύκλο εργαστηρίων «Ταξίδι στις 5 Ηπείρους – φυλές στην άκρη της γης» που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ομάδα Synthesis 748, συνεχίζεται το διαπολιτισμικό πρόγραμμα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης «Όλοι Παρέα στο Μουσείο», μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2016 και προσφέρει διαπολιτισμικά εργαστήρια σε παιδιά από διαφορετικές εθνικές κοινότητες που ζουν στην Αθήνα.

Στο εργαστήριο «Ταξίδι στις 5 Ηπείρους – φυλές στην άκρη της γης»  συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 12 έως 16 ετών από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Polyphonica, με σκοπό να έρθουν σε επαφή με άλλους πολιτισμούς και να γνωρίσουν τις διαφορετικές κουλτούρες. Κατά την διάρκεια έξι εβδομάδων, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή και «ταξίδεψαν» σε μακρινούς πολιτισμούς στην Αμερική, Ασία, Ωκεανία, Αφρική αλλά και στην Ευρώπη. Μέσα από βιωματικά εργαστήρια χορού, μουσικής, θεάτρου και εικαστικών, είχαν την μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν και να συνδιαλλαγούν με τα πολιτισμικά και εθνολογικά χαρακτηριστικά κάθε πολιτισμού.

* Ο κύκλος «Ταξίδι στις 5 Ηπείρους – φυλές στην άκρη της γης» υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Helidoni Foundation και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Το πρόγραμμα «Όλοι Παρέα στο Μουσείο» υλοποιείται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

www.cycladic.gr

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.