Τα νέα του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Τα νέα του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Το 2022 φέρνει ανανεωμένα προγράμματα και νέες δράσεις στους χώρους του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, πολλή όρεξη για δημιουργία αλλά και αισιοδοξία για τις προοπτικές αυτής της χρονιάς. Από τον νέο χώρο στο Πάρκο Τρίτση και τις επιτυχημένες δράσεις του Εφηβικού Δικτύου, αλλά και στα καινούρια προγράμματα που ξεκινούν σύντομα, στόχος του Δικτύου είναι να συνεχίσουν τη διάδοση και την προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών με καινοτόμες μεθόδους. 

Ζούμε το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»
Παρατηρούμε, εξερευνούμε, ανακαλύπτουμε, κινούμαστε, δημιουργούμε! 
Το Πάρκο υποδέχεται σχολεία αλλά και επισκέπτες, παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, έφηβους, ΑμΕΑ καθώς και ομάδες τρίτης ηλικίας. Η Περιφέρεια Αττικής και ο Φορέας Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης" σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με εφαλτήριο την Οθωνική Αυλή, αξιοποιούν ταυτόχρονα τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Πάρκου με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών και μαθητών. Στόχος είναι η ανάδειξη της ιδιαίτερης αξίας του πρασίνου εντός του αστικού ιστού, διασφαλίζοντας την διατήρηση του κοινωνικού και πολιτισμικού χαρακτήρα του Πάρκου.
* Ενημερωθείτε για το πλούσιο μηνιαίο πρόγραμμα εδώ και κλείστε θέση έγκαιρα στο 210 2323163 (εσωτερικό:115) ή με email: edu@parkotritsis.gr.
 

 


Νέα stop motion animation ταινία
Η stop motion animation ταινία «Ένα σχολείο να μας χωράει όλους »έχει θέμα το δικαίωμα του παιδιού στην εκπαίδευση. Ο πρωταγωνιστής, ένας μικρός δεινόσαυρος, συναντά φίλους του που δεν πηγαίνουν στο σχολείο…όπως και αυτός. Το σενάριο δημιουργήθηκε από παιδιά ηλικίας 9-12 ετών που συμμετείχαν σε ειδικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής στο πλαίσιο του προγράμματος “Είμαστε και εμείς εδώ!” με τη χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και του Δήμου Αθηναίων με την υποστήριξη της LEGO. Απώτερος σκοπός είναι η προώθηση και διάδοση των δικαιωμάτων του παιδιού σε παιδιά, αλλά και σε γονείς, εκπαιδευτικούς και το ευρύτερο κοινό.

* Η ταινία θα είναι έτοιμη αυτές τις μέρες και θα είναι διαθέσιμη στο Youtube κανάλι του Δικτύου.

Το Εφηβικό Δίκτυο υποδέχεται τη νέα χρονιά με νέες ομάδες και δραστηριότητες
Το πρόγραμμα ξεκινάει τον Ιανουάριο και οι δράσεις, που συνεχώς εμπλουτίζονται, πραγματοποιούνται αρχικά 1 φορά την εβδομάδα (απογεύματα).
Στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων θα συμπεριληφθούν και:
Μαθήματα ελληνικών
Μαθήματα αγγλικών & γαλλικών
Ενισχυτική διδασκαλία (σε μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου)
Η/Υ & Social Media
Εργαστήρια Επαγγελματικού Προσανατολισμού
Speak-up συναντήσεις

* Εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά 12:00-20:00 στο χώρο του Εφηβικού Δικτύου (Κωνσταντινουπόλεως 189, Κολωνός).
* Περισσότερες πληροφορίες στο 2105148366
* Το Εφηβικό Δίκτυο συνεχίζει αδιάκοπα την παροχή προγραμμάτων και υπηρεσιών σε εφήβους και νέους ηλικίας 13 μέχρι 24 ετών και υποστηρίζεται από τo Ίδρυμα Alstom.
 

 


* Διαβάστε το 23ο τεύχος των Αποδημητικών Πουλιών

Δύο καινούρια προγράμματα ξεκινούν σύντομα στο Δίκτυο
Το “Τhe Rights Hero” είναι ένα Erasmus+ πρόγραμμα που θα υλοποιήσει το Δίκτυο με εταίρους τους Associazione Culturale Cooperazioneinternazionale Sud Sud (Ιταλία), Asociatia Geyc (Ρουμανία), Θεοφάνης Αλεξανδρίδης & Σια Ε.Ε. (Ελλάδα), Αction Synergy (Ελλάδα), Crossing Borders (Δανία) και 9ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας (Ελλάδα). Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη ενός διαδικτυακού παιχνιδιού σχετικού με τα δικαιώματα των παιδιών μέσα από την ενεργό συμμετοχή των ίδιων των παιδιών.

Το παιχνίδι θα αναπτυχθεί από επαγγελματίες προγραμματιστές, θα δοκιμαστεί και θα διατεθεί δωρεάν σε διάφορες γλώσσες. Για τη διάδοση της χρήσης του παιχνιδιού και την αξιοποίησή του στο εκπαιδευτικό σύστημα, θα ετοιμαστεί ένα εγχειρίδιο με εύκολες, διαδραστικές οδηγίες για εκπαιδευτικούς.

Το αποτέλεσμα του έργου θα είναι ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι με ρεαλιστικά γραφικά, κατάλληλα για παιδιά ηλικίας 9-14 ετών. Θα περιλαμβάνει ιστορίες και προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει ένας ήρωας, ενώ παράλληλα, μέσω αυτών, θα μαθαίνει για τα δικαιώματά του. Η ανάπτυξη του 3D παιχνιδιού θα βασίζεται στα σενάρια 2D παιχνιδιών που αναπτύχθηκαν από το Πανεπιστήμιο Brunel. Χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και τρισδιάστατα γραφικά, οι έφηβοι θα μπορούν να μάθουν με έναν καινοτόμο, συναρπαστικό και ευχάριστο τρόπο για τα δικαιώματά τους. Το τρισδιάστατο παιχνίδι θα είναι σε πρώτο πρόσωπο και σε αστικό περιβάλλον (σύγχρονη πόλη) και ο χρήστης θα μπορεί να επισκέπτεται διαφορετικές τοποθεσίες (σπίτι, σχολείο, παιδικές χαρές κ.λπ.). Η μηχανική του παιχνιδιού και το τελικό gameplay θα βασιστούν στα σενάρια που θα αναπτύξουν οι εταίροι του έργου. Μέσα από αυτό το παιχνίδι, αναμένεται ότι τα παιδιά θα αυξήσουν σημαντικά τις γνώσεις τους για τα δικαιώματά τους και θα βελτιώσουν τις δεξιότητες τους ως προς τη δημοκρατική διακυβέρνηση. Το παιχνίδι θα είναι διαθέσιμο στα αγγλικά, ελληνικά, ρουμανικά, δανικά και ιταλικά. Μέσω ενός διαδικτυακού εργαλείου θα είναι δυνατή η προσαρμογή του και η μετάφραση του σε ακόμη περισσότερες γλώσσες.
 

 


* Το Δίκτυο συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ "Little philosophers".
* Το πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10-14 ετών, στοχεύει στην ανάπτυξη της φιλοσοφικής γνώσης και επικεντρώνεται στο να βοηθήσει τους νέους να εμπλακούν στη φιλοσοφική αναζήτηση με στόχο να αποκτήσουν δημιουργική, κριτική και ανιδιοτελή σκέψη, μέσα από αλληλένδετα αποτελέσματα που βασίζονται σε μια αναθεωρημένη ταξινομία της γνώσης.
* Οι συνεργαζόμενες οργανώσεις είναι το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η Citizens In Power (Κύπρος), η Succubus Interactive (Γαλλία), η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας (Δ.Δ.Ε Πιερίας) και το Vilnius University (Λιθουανία).

Μείνετε συντονισμένοι/ες για τα νέα του Δικτύου εδώ.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.