Τα δικαιώματα του παιδιού γίνονται θεατρικό έργο | Πανελλαδικός εφηβικός διαγωνισμός

Τα δικαιώματα του παιδιού γίνονται θεατρικό έργο | Πανελλαδικός εφηβικός διαγωνισμός

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού παρουσιάζει τον πανελλαδικό εφηβικό διαγωνισμό “Acting for children’s rights! | Τα δικαιώματα του παιδιού γίνονται θεατρικό έργο”.

O διαγωνισμός απευθύνεται σε έφηβους ηλικίας 12 έως 18 ετών, με θέμα το δικαίωμα κάθε παιδιού να ζει χωρίς διακρίσεις. Μέσα από τον διαγωνισμό, το Δίκτυο στοχεύει στην ενημέρωση των ίδιων των παιδιών, αλλά και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού στο ζήτημα των δικαιωμάτων των παιδιών, όπως ορίζονται και προστατεύονται στη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού, η οποία αποτελεί νόμο του Ελληνικού κράτους από το 1992 (Ν.2101/1992).

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος
Νιάρχος (ΙΣΝ)
. Σκοπός είναι η Σύμβαση να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τα παιδιά. Ειδικότερα, καλούνται να συγγράψουν ένα πρωτότυπο θεατρικό μονόπρακτο, εμπνευσμένο από το άρ.2 της Σύμβασης, στο οποίο κατοχυρώνεται η απαγόρευση κάθε είδους διάκρισης εις βάρος των παιδιών (φυλής, φύλου, θρησκείας κ.ά.).

Το Δίκτυο ενθαρρύνει όλους τους έφηβους συγγραφείς να στείλουν τις συμμετοχές τους, ώστε να λάβει ορατότητα η δική τους οπτική πάνω στο ζήτημα των διακρίσεων που υφίστανται τα παιδιά. Η επιλογή των έργων στο 1ο στάδιο αξιολόγησης θα γίνει από ειδική Επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από: τον Αλέξανδρο Βάρθη, την Εύη Γεροκώστα, τη Τζωρτζίνα Κακουδάκη, τη Θεώνη Κουφονικολάκου και τη Στέλλα Σερέφογλου. 

Η Επιτροπή θα επιλέξει δέκα έργα (Μάρτιος 2023), τα οποία θα παρουσιαστούν υπό μορφή θεατρικού αναλογίου από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Νέο Ελληνικό Θέατρο και θα βιντεοσκοπηθούν, με σκοπό να αναρτηθούν στο κανάλι Υoutube του Δικτύου (Μάιος 2023). Εκεί, θα παραμείνουν ανοιχτά σε ψηφοφορία για το κοινό (Ιούνιος 2023), ώστε να διακριθούν τα δυο επικρατέστερα έργα, τα οποία θα παρουσιαστούν στο κοινό υπό μορφή παράστασης σε συνεργασία με το Νέο Ελληνικό Θέατρο, σε Φεστιβάλ που θα διοργανώσει το Δίκτυο τον Οκτώβριο του 2023! 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό, καθώς και τους όρους και τις φόρμες συμμετοχής θα βρείτε ΕΔΩ.

* Περίοδος υποβολής έργων: 03.10.2022 - 31.01.2023.
* Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. 
* Το πρόγραμμα έχει λάβει την έγκριση του ΙΕΠ. Δωρητής προγράμματος: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). 

_________________________________________________________________


Σχετικά με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι ένα Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο με εμπειρία δύο δεκαετιών στην προώθηση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών, με στόχο τη διάδοση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Μάθετε περισσότερα για τη δράση του Δικτύου στο https://ddp.gr/.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.