Τα δικαιώματά μας γίνονται τραγούδι

Τα δικαιώματά μας γίνονται τραγούδι

Ενίσχυσε τη φωνή των παιδιών που υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους μέσα από την τέχνη της στιχουργικής και δώσε ζωή στο πρώτο συλλεκτικό βινύλιο με θέμα την προστασία των δικαιωμάτων της παιδικής ηλικίας. 

Με ξεχωριστή συγκίνηση ανακοινώνουμε την πρώτη εκστρατεία συλλογικής χρηματοδότησης του βινυλίου “Αν σας τα τραγουδήσουμε | Τα δικαιώματά μας γίνονται τραγούδι” και σε προσκαλούμε να μας υποστηρίξεις σε αυτή την πρωτότυπη παραγωγή του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού (Δίκτυο) συμβάλλοντας έτσι δυναμικά στη διάδοση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών.

Το πρώτο βινύλιο με θέμα τα δικαιώματα του παιδιού, στιχουργούς τα ίδια τα παιδιά, μελοποιούς καταξιωμένους καλλιτέχνες από τη σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή και δέκα (10) εικονογράφους σπουδαίους εικαστικούς που εμπνέονται από το περιεχόμενο των στίχων και φιλοτεχνούν το εξώφυλλο του βινυλίου σε 10 συλλεκτικά εξώφυλλα, ολοκληρώνει αυτές τις μέρες το στάδιο των ηχογραφήσεων του. 
 
Ηχηρά ονόματα τραγουδοποιών, συνθετών και μουσικών σχημάτων όπως οι: Άγγελος Αγγέλου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Γιώργος Γκώνιας, Φοίβος Δεληβοριάς, Νίκος Ζούδιαρης, Τατιάνα Ζωγράφου, Τζώρτζια Κεφαλά, Αριστείδης Μάραντος, Σαββέρια Μαργιολά, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Δημήτρης Μπασλάμ, Δάφνη Πανουργιά, Μαρία Παπαγεωργίου, Αντώνης Παπαθεοδούλου, Θοδωρής Παπαϊωάννου, Κώστας Παρίσσης, Σταύρος Σιόλας, Μπάμπης Στόκας, Γιώργος Χαρωνίτης, Γιώργης Χριστοδούλου, Burger Project και Dilemma αγκαλιάζουν αφιλοκερδώς το εγχείρημα μας και δημιουργούν ένα αξιοζήλευτο line up για ένα συλλεκτικό βινύλιο σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Η πρωτοβουλία αυτή φέρνει τον κόσμο της τέχνης στο πλευρό της προάσπισης των δικαιωμάτων. Φέρνει τους καλλιτέχνες, διαχρονικά οραματιστές μίας νέας κοινωνικής πραγματικότητας απαλλαγμένης από παραβιάσεις και διακρίσεις, ακόμα πιο κοντά στο έργο του Δικτύου. 

Η ιδέα της μελοποίησης των στίχων που συνέθεσαν παιδιά αντλεί έμπνευση από την αμεσότητα της τέχνης και κυρίως της μουσικής να προκαλεί συναισθήματα και να μεταφέρει μηνύματα, και από την αποστολή του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού να κάνει πραγματικότητα πέρα από λόγια και συμβάσεις την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών. 

Δες τα αποτελέσματα του διαγωνισμού!

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία σε μία πρωτότυπη παραγωγή, χωρίς προηγούμενο, του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού Πραγματοποιήσαμε επιτυχώς έναν πανελλήνιο διαγωνισμό στιχουργικής και συγκεντρώσαμε συμμετοχές από περισσότερα από 200 σχολεία και εκπαιδευτικούς φορείς από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. 

Για να επιτύχουμε τον στόχο μας σε χρειαζόμαστε συμμέτοχο στην προσπάθεια αυτή. Ενίσχυσέ μας! Υποστήριξε την έκδοση του βινυλίου κάνοντας μία δωρεά που θα καλύψει τα έξοδα της παραγωγής του. Η κάθε συμμετοχή έχει μεγάλη αξία και αντίκρισμα στη ζωή και τα δικαιώματα των παιδιών. 

Το συλλεκτικό βινύλιο θα διατεθεί αποκλειστικά μέσω της διαδικτυακής εκστρατείας «Αν σας τα τραγουδήσουμε | Τα δικαιώματά μας γίνονται τραγούδι» και, πέραν της λήξης της, στα κεντρικά γραφεία του Δικτύου για τα Δικαιώματα του παιδιού (Σημείο πώλησης: Χέυδεν 12, Πλατεία Βικτωρίας).

Η ειδική έκδοση που θα περιλαμβάνει το cd και βιβλίο με τους στίχους των τραγουδιών και την παρουσίαση του προγράμματος θα διατεθεί από τον εκδοτικό οίκο Μικρή Άρκτος σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία και σημεία πώλησης. 

Μείνε συντονισμένος/η για την ανακοίνωση τους! 

Παράλληλα, ετοιμάζουμε ένα μεγάλο αφιέρωμα με τη δημοσίευση όλων των συμμετοχών του διαγωνισμού! Σε λίγες μέρες όλοι οι στίχοι και οι ζωγραφιές που μας έστειλαν παιδιά από διαφορετικά μέρη της χώρας θα είναι διαθέσιμα στη σελίδα του Δικτύου. 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.