Μία Κυριακή στο Σύνδεσμο Θεραπευτικής Ιππασίας

Μία Κυριακή στο Σύνδεσμο Θεραπευτικής Ιππασίας

Ο Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό, μία φορά το μήνα, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να έρθουν σε επαφή με τα άλογα και να ιππεύσουν για μία βολτίτσα στις εγκαταστάσεις του, έναντι μικρού οικονομικού ανταλλάγματος. Η αρχή έγινε φέτος την πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη με τον χώρο του Συνδέσμου να πλημμυρίζει από οικογένειες.

Η ουρά μεγάλη αλλά η υπομονή περισσή!  Απαραίτητη προϋπόθεση για την πολυπόθητη βόλτα είναι η τήρηση των κανόνων ασφαλείας, κι εδώ το προσωπικό του Συνδέσμου δεν κάνει εκπτώσεις. Φοράμε  το κλασσικό κράνος ιππασίας, ανεβαίνουμε στο άλογο με τη βοήθεια των εκπαιδευτών, παίρνουμε θέση στην αρένα και ξεκινάμε με σταθερό βηματισμό τη βόλτα!  Αν είναι η πρώτη σας φορά, μην φοβάστε! Κατά τη διάρκεια της βόλτας έχετε δύο συνοδούς.

Συνήθως οι πιο ενθουσιώδεις ιππείς είναι τα παιδιά, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις! Για την μικρή Γεωργία (2,5 χρονών) η πρώτη επαφή με το πόνυ, της δημιούργησε ανασφάλεια. Και σε αυτή την περίπτωση όμως το προσωπικό του Συνδέσμου δείχνει την ευγένεια και τη συνέπειά του. Η Γεωργία βρίσκεται περιτριγυρισμένη από τρεις συνοδούς, που της μιλούν καθησυχαστικά και την κάνουν να γελάει!

Η κάθε βόλτα κοστίζει 5 ευρώ και κρατά περίπου 10 λεπτά, ενώ τα χρήματα που συγκεντρώνονται, διατίθενται για την συντήρηση των αλόγων και τα λειτουργικά έξοδα του Συνδέσμου.

Σύμφωνα με το προγραμματισμό του Συνδέσμου, οι επόμενες βόλτες θα πραγματοποιηθούν κατά τις εξής ημερομηνίες: 2/11/2014, 30/11/2014 (χριστουγεννιάτικο παζάρι), 11/01/2015, 08/02/2015, 01/03/2015, 29/03/2015 (πασχαλινό παζάρι) και 10/05/2015.

 

TIPS

  • Οι βόλτες συνήθως πραγματοποιούνται πρωινές ώρες, μεταξύ 10.00 – 14.00. Όσο πιο νωρίς πάτε, τόσο πιο καλά, καθώς δεν έχει πολύ κόσμο και τα άλογα είναι ξεκούραστα (με αποτέλεσμα να διαρκέσει περισσότερο η βόλτα σας).
  • Στο μικρό Καφενείο, μπορείτε να βρείτε νερό και αναψυκτικά, καθώς και πεντανόστιμα μάφινς! Στον προθάλαμο λειτουργεί χώρος με παιχνίδια για τους μικρούς  ιππείς!
  • Αν πάτε νωρίς ίσως μπορέσετε να παρκάρετε το αυτοκίνητό ή  την μηχανή σας εντός των εγκαταστάσεων του Συνδέσμου (ο χώρος είναι περιορισμένος). Τα κοντινότερα μέρη για παρκάρισμα είναι στο  Κολυμβητήριο του Δήμου Αθηναίων (στη συμβολή της Κατεχάκη με την Γ. Παπανδρέου ) ή στο Badminton.
  •  Αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης εδώ 
  • Για το έργο του Συνδέσμου Θεραπευτικής Ιππασίας μπορείτε να ενημερωθείτε στο site, www.trag.gr. Ωστόσο η σελίδα του στο facebook είναι πιο ενημερωμένη.

 

Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδος, Π. Κανελλοπούλου 10 (Κατεχάκη), Γουδί, Τηλ.210-7488566

Ελευθερία Πάντζιου

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.