«Ο ελέφαντας της Έρικας» από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

«Ο ελέφαντας της Έρικας» από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Μπορώ να σου πω με απόλυτη σιγουριά πως αυτό το βιβλίο αξίζει να το αγοράσεις! Αξίζει να το διαβάσεις εσύ και το παιδί σου και να το απολαύσετε μιας και είναι δεδομένο ότι αυτό θα γίνει.

Η Έρικα είναι μια συμπαθέστατη νεαρή ηρωίδα που βρίσκεται ξαφνικά με έναν ελέφαντα μέσα στο σπίτι. Το δώρο του θείου της για τα γενέθλιά της (ο οποίος από ότι φαίνεται δεν σκοπεύει να επιστρέψει σύντομα στο σπίτι κοντά της) είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από όσο υπολόγιζε! Η Έρικα κάνει ό,τι μπορεί για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να μεταφέρει στον φίλο της το πνεύμα φιλοξενίας που την διακατέχει. Και τελικά θα τα καταφέρει. Ο ελέφαντας δεν θα περάσει κι άσχημα στο σπίτι, μέχρι τη στιγμή που θα αρχίσουν τα παρατράγουδα και η Έρικα θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει την αστυνομία αλλά και μερικούς περίεργους θαυμαστές.

Η ιστορία που γράφει η Sylvia Bishop είναι έξυπνη, αστεία και σίγουρα, πολυεπίπεδη. Δεν αρκείται στο να περιγράψει απλά ό,τι συνέβη αλλά με ευφυές και διακριτικό τρόπο αναδεικνύει ζητήματα όπως η ανθρώπινη φιλία, η αγάπη προς τα ζώα, οι σχέσεις με τους ανθρώπους και άλλα. Είναι διασκεδαστική, αναφέρεται σε θέματα της καθημερινότητας με τρόπο ζωντανό και μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για τα παιδιά ώστε να σκεφτούν δεκάδες θέματα που αφορούν την δική τους ζωή και καθημερινότητα με την οικογένειά τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

 

 

 

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.