Ψηφιακή εφαρμογή «Το παιχνίδι των γραμμάτων» από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Ψηφιακή εφαρμογή «Το παιχνίδι των γραμμάτων» από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (Ε.Π.Μ.) με χαρά σας ενημερώνει για την ψηφιακή εφαρμογή «Το παιχνίδι των γραμμάτων». Πρόκειται για ψηφιακή μεταφορά και εναλλάκτική αξιοποίηση του εκθέματος «Το παιχνίδι των γραμμάτων» με σκοπό την εξοικείωση των παιδιών με το ελληνικό αλφάβητο, την πρώτη γραφή και ανάγνωση.

Παίζοντας στην εφαρμογή, μικροί και μεγαλύτεροι μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους έργο, μία ψηφιακή κάρτα με θέμα ένα γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου.

Αναλυτικότερα, μπορούν:

-να σχεδιάσουν το γράμμα που έχουν επιλέξει χρησιμοποιώντας μολύβι, μαρκαδόρο, πινέλο σε διαφορετικά χρώματα.

-να απεικονίσουν μία ιδέα ή ένα αντικείμενο που να σχετίζεται με το γράμμα τους

-να προσθέσουν λέξεις και φράσεις

-να επιλέξουν ένα από τα 100 αντικείμενα των συλλογών του Μουσείου που παρουσιάζονται σε φωτογραφία ανά γράμμα

-να προσθέσουν κάποια δική τους εικόνα αντικειμένου που η ονομασία του να αρχίζει από το γράμμα που έχουν επιλέξει.

Δίπλα σε κάθε ένα από τα 100 αντικείμενα που έχουν επιλεχθεί από τις συλλογές του Ε.Μ.Π. εμφανίζεται η ονομασία τους στα ελληνικά, αραβικά, τουρκικά, φαρσί στη γραφή Braille και στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Όταν κάποιος ολοκληρώσει το έργο του έχει τη δυνατότητα να το αποθηκεύσει, να το στείλει σε φίλους και γνωστούς ή στο μουσείο σημειώνοντας λίγα λόγια για αυτό, να προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου έργου.

Ανακαλύψτε την ψηφιακή εφαρμογή στην αρχική σελίδα του Ε.Μ.Π. https://www.hcm.gr/ και στείλτε τα έργα σας στο [email protected]

Η μελέτη και και ο σχεδιασμός της εφαρμογής έγινε με την επιχορήγηση και αιγίδα απο το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.