«Πρόσωπο με πρόσωπο» | Ένα παιδικό -και όχι μόνο- βιβλίο για 20 ανθρώπους που δε συναντήθηκαν ποτέ αλλά τους ενώνουν πολλά!

«Πρόσωπο με πρόσωπο» | Ένα παιδικό -και όχι μόνο- βιβλίο για 20 ανθρώπους που δε συναντήθηκαν ποτέ αλλά τους ενώνουν πολλά!

Η τελευταία δουλειά των Baptist Cornabas και Antoine Corbineau μας ενθουσίασε όλους, μαμά και γιο. Ο εκπαιδευτικός και youtuber σε συνεργασία με τον καταξιωμένο και κοσμοπολίτη εικονογράφο δημιούργησαν δέκα «συναντήσεις» είκοσι ξεχωριστών προσωπικοτήτων που ενώ δεν συναντήθηκαν ποτέ έχουν κάτι να τους ενώνει.

Παρέα με το εννιάχρονο γιο μου, ανακαλύψαμε τι κοινό υπάρχει ανάμεσα στον Γκάντι και τη Ρόζα Παρκς, στον Γουτεμβέργιο και τον Μαρκ Ζακερμπέργκ, στην Ολυμπία ντε Γκουζ και την Έμα Γουάτσον. Ιστορία και επικαιρότητα συνυπάρχουν στα βιογραφικά κείμενα  που επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο ότι τα πάντα επαναλαμβάνονται και ότι κάποιοι άνθρωποι αλλάζουν την πορεία της ανθρωπότητας.

Η ζωή και το έργο τους ξεδιπλώνονται στις αναδιπλούμενες σελίδες του βιβλίου. Αν υπάρχουν στη ζωή μας τα smartphones, το οφείλουμε στο Στιβ Τζομπς. Αν γνωρίζουμε τους τέσσερις δορυφόρους του Δία, είναι χάρη στον Γαλιλαίο. Αν έχουμε το Τάγμα των Ιεραπόστολων της Φιλανθρωπίας, το οφείλουμε στη Μητέρα Τερέζα.

Η δημιουργικότητα, η γνώση και οι αγώνες επιστημόνων, εξερευνητών, ηθοποιών, πολιτικών και πολλών άλλων αποτελούν έμπνευση για μικρούς και μεγάλους που επιθυμούν μια διαφορετική, πιο σφαιρική προσέγγιση της Ιστορίας.

Μία εξαιρέτικη επιλογή από τις εκδόσεις Διόπτρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Baptist Cornabas & Antoine Corbineau
Πρόσωπο με πρόσωπο
Μτφρ Μαρίζα Ντεκάστρο
Εκδόσεις Διόπτρα

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.