Πρέπει και εσύ να δεις την παράσταση «Ο Τρομερός Εχθρός» στο Studio Μαυρομιχάλη!

Πρέπει και εσύ να δεις την παράσταση «Ο Τρομερός Εχθρός» στο Studio Μαυρομιχάλη!

Κάποιες καθημερινές ξεκινούν με καφέ και δουλειά και άλλες, με βόλτα στο Studio Μαυρομιχάλη για την παράσταση «Ο Τρομερός Εχθρός»! Και είναι οι καλύτερες!

Είτε γνωρίζεις είτε όχι τα δύο παιδικά βιβλία του Χόρχε Μπουκάι, «Ο Τρομερός Εχθρός» και «Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας» (εκδ. Opera), η παράσταση αυτή είναι η καλύτερη αφορμή για να τα γνωρίσεις και να μαγευτείς και εσύ από τον υπέροχο κόσμο του αργεντίνου συγγραφέα.

Οι δύο ιστορίες μεταφέρονται σε μία παράσταση, και οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Δανίκας, Μαρίνα Πανηγυράκη, Στράτος Σωπύλης και Δημήτρης Πλειώνης, ακολουθούν μία ενιαία αισθητική, που κάνει τα κείμενα να θυμίζουν μία μεγάλη αφηγηματική περιπέτεια με συνεχή ροή, χωρίς τίποτα να διασπάσει την προσοχή σου! Τα λιτά, μα άκρως λειτουργικά, σκηνικά και ρούχα, δίνουν το στίγμα του χώρου και του χρόνου στον οποίο διαδραματίζονται οι ιστορίες και τονίζουν ακόμη περισσότερο την ατόφια ενέργεια των ηθοποιών!

Η εξαιρετική διασκευή του Δημήτρη Πλειώνη, ζωντανεύει τα παραμύθια του Χόρχε Μπουκάι και νομίζει κανείς πως πρόκειται για κείμενα παιδικής θεατρικής παράστασης! Χιουμοριστικοί διάλογοι, διαδραστικά στοιχεία με το μαθητικό κοινό και «πειράγματα», ήταν όλα στοιχεία μιας πραγματικά απολαυστικής παράστασης, γεμάτης παιδικές φωνές και πολλά γέλια! Οι άψογα μελετημένες κινήσεις από την Αγνή Παπαδέλη-Ρωσσέτου και η εξαιρετική πρωτότυπη μουσική του Νάσου Σωπύλη, δεν επιτρέπουν στην παράσταση να κάνει «κοιλιά» αλλά αντίθετα την απογειώνουν!

Μία ακόμη μεγάλη επιτυχία της παράστασης είναι η άψογη ενσάρκωση των διάφορων χαρακτήρων που πρωταγωνιστούν στις ιστορίες του Χόρχε Μπουκάι από τους τέσσερις ηθοποιούς. Καταφέρνουν με τις μπριόζες φωνές και την αμείωτη ενέργειά τους, να ελαχιστοποιήσουν το διδακτικό ύφος των παραμυθιών και να μεταφέρουν διακριτικά και ευχάριστα τα βαθιά μηνύματα που μεταφέρει ο συγγραφέας στα κείμενά του.

Αυτή την παράσταση πρέπει να την δεις! Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

 

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.