«Ποιος θα πάρει το αυγό;»

«Ποιος θα πάρει το αυγό;»

Μια κότα που τη λένε Μαριγώ, η Κατίνα η προβατίνα, η Μίνα η γάτα και η Πιπίτσα το γουρουνάκι, είναι οι μόνιμοι κάτοικοι μιας φάρμας με το όνομα «Χάρμα». Η ζωή στην φάρμα είναι γεμάτη παιδικές φωνές, λάσπες, διάσπαρτα καλαμπόκια, ψαροκόκαλα και τόσα άλλα. Και όλα κυλούν ήρεμα, με εξαίρεση την Μαριγώ που δεν μπορεί με τίποτα να γεννήσει το αυγό που τόσο επιθυμεί. Και αν η τύχη δεν φαίνεται να είναι με το μέρος της, πάντα υπάρχει η δυνατότητα να αποκτήσει το πολυπόθυτο παιδάκι της με έναν εντελώς απρόσμενο τρόπο! 

Η Σοφία Τσιάμη γράφει ένα παιδικό παραμύθι για την μητρική αγάπη και αγωνία και για όλα αυτά τα συναισθήματα που χαρακτηρίζουν την ζωή μιας μητέρας. Η ομοιοκαταληξία του κειμένου κάνει την ανάγνωση του βιβλίου ιδιαίτερα προσιτή στα παιδικά αυτιά, που θα τα διασκεδάσει τόσο με το λόγο όσο και με την πλούσια εικονογράφηση της Μαριλένας Αγγελίδου.

 

Το βιβλίο «Ποιος θα πάρει το αυγό;» της Σοφίας Τσιάμη, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.