Ποιος φοβάται τα μικρόβια;

Ποιος φοβάται τα μικρόβια;

Φοβάται κανείς τα μικρόβια; Και να μην είχαν αυτό το φόβο τα παιδιά, ίσως, με δική μας ευθύνη τον έχουν αποκτήσει! 

Είναι συχνό άκουσμα φράσεις όπως «Πλύνε τα χέρια σου αμέσως!, «Μην πιάνεις εκεί», «Είναι βρώμικο αυτό που ακουμπάς», κ.α. Από τη μία οι γονείς που προσπαθούν να αποφύγουν αρρώστιες υπερπροστατεύοντας, κάποιες φορές, τα παιδιά και από την άλλη, τα παιδιά που δεν έχουν ακόμη καμία επίγνωση των μικροβίων αλλά σιγά σιγά αποκτούν μέσω των δικών μας εμπειριών.

 

Ο Παναγιώτης Σπυρίδης, αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και η Κατερίνα Μανανεδάκη γράφουν ένα παιδικό βιβλίο που σκοπό έχει να βάλει τα πράγματα στην θέση τους!

Και μάλλον κάτι τέτοιο κρίνεται αναγκαίο!

Τα παιδιά, μέσα από το βιβλίο θα κατανοήσουν με  εύκολο και άκρως ευχάριστο τρόπο τι ακριβώς είναι αυτά τα τρομακτικά μικρόβια, με το απαίσιο όνομα, και οι γονείς θα αντιληφθούν με το πιο απλό τρόπο, τις πραγματικές διαστάσεις ενός τέτοιου ζητήματος.

Την εικονογράφιση κάνει η Σάντρα Ελευθερίου και τη λατρεύουμε!!

 

Το βιβλίο «Ποιος φοβάται τα μικρόβια;» του Παναγιώτη Σπυρίδη και της Κατερίνας Μανανεδάκη, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.