Παλιά επαγγέλματα, ζωντανέψτεεε...!

Παλιά επαγγέλματα, ζωντανέψτεεε...!

Μια βόλτα στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς γίνεται η αφορμή για μια φανταστική περιπέτεια όσο και αν φάνταζε άκρως βαρετή στην αρχή!

Η Μυρσίνη και ο Άγγελος κάνουν ένα ταξίδι στο χρόνο, στα κρυφά, στην γωνιά της αποθήκης, και μαθαίνουν για τα παλιά επαγγέλματα. Αυτά που ακόμη και εμείς μερικές φορές, δυσκολευόμαστε να θυμηθούμε ότι υπήρξαν.

 

Το βιβλίο «Παλιά επαγγέλματα ζωντανέψτεεε...!» είναι ένα εξαιρετικό παραμύθι που μπορεί να μάθει στα παιδιά τις βασικότερες πληροφορίες για τα παλιά επαγγέλματα.

Να τους παρασύρει σε ένα σύντομο ταξίδι στο χρόνο, γεμάτο γνώσεις και εμπειρίες ενώ, ταυτόχρονα, να συμπαρασύρει και εμάς, τους λίγο ή πολύ μεγαλύτερους, σε εποχές που πέρασαν αλλά δε θέλουμε να ξεχάσουμε.

Μπορεί ταυτόχρονα να είναι και η καλύτερη αφορμή για μια οικογενειακή εξόρμηση στο πιο κοντινό Λαογραφικό Μουσείο, εντός ή εκτός Αθήνας, ώστε να κάνετε όλοι μαζί ένα μικρό ταξίδι στο χρόνο!

Η εικονογράφιση του βιβλίου έχει γίνει από την Ρούσσου Ανδριάνα.

 

Το βιβλίο «Παλιά επαγγέλματα ζωντανέψτε...!», της Κατερίνας Μανανεδάκη, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη και μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.