Παίζουμε μπακότερμα | Ένα τουρνουά ποδοσφαίρου για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ

Παίζουμε μπακότερμα | Ένα τουρνουά ποδοσφαίρου για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μεταμορφώνεται σε ένα μεγάλο γήπεδο και διοργανώνει, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», το τουρνουά ποδοσφαίρου για παιδιά 10 έως 15 ετών με τίτλο Παίζουμε μπακότερμα. Το τουρνουά πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το μπακότερμα αποτελεί ένα ανεπίσημο είδος ποδοσφαιρικού αγώνα, στον οποίο δεν υπάρχει κανονικός τερματοφύλακας. Τα καθήκοντά του αναλαμβάνει περιστασιακά ένας προκαθορισμένος παίκτης, όποτε βρίσκεται μέσα στη μεγάλη περιοχή. Έτσι, «μπακό» ονομάζεται εκείνος ο παίκτης που θα κάτσει στο τέρμα στην τρέχουσα φάση του παιχνιδιού. Λέξεις όπως «μύτο», «γιόμα», «κουντεπιέ», «ψαράκι», «τακουνάκι» και «τσαρούχι» ακούγονταν στο παρελθόν σε κάθε ποδοσφαιρικό παιχνίδι, σε πλατείες και αλάνες, και έρχονται σύντομα και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος για να ξαναζωντανέψουν την αγάπη για το ποδόσφαιρο.

Οι μικροί ποδοσφαιρόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τις ομάδες τους και να παίξουν μπακότερμα στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, διασκεδάζοντας και, παράλληλα, καλλιεργώντας αξίες όπως η συνεργασία, το αθλητικό πνεύμα και ο σεβασμός.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τουρνουά (ημερομηνίες διεξαγωγής, κανονισμούς, κλπ.) αλλά και για να δηλώσετε συμμετοχή επισκεφτείτε τον ιστότοπο του ΚΠΙΣΝ snfcc.org/Mpakoterma.

 Εντωμεταξύ, ανακαλύψτε το μπακότερμα μέσα από ένα ξεχωριστό κουίζ!

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.