Διαβάσαμε τη «Λέσχη Αλλόκοτων Πλασμάτων», από τις εκδόσεις Πατάκη

Διαβάσαμε τη «Λέσχη Αλλόκοτων Πλασμάτων», από τις εκδόσεις Πατάκη

Διαβάσαμε το βιβλίο «Λέσχη Αλλόκοτων Πλασμάτων, Το Μυστικό Καταφύγιο» του συγγραφέα Γιώργου Παναγιωτάκη και, πραγματικά, γνωρίσαμε μια άκρως ενδιαφέρουσα παρέα! Μια παρέα που απαρτίζεται από πλάσματα αλλόκοτα κατά πολλούς μα και εξαιρετικά συμπαθή. Πλάσματα που κρύβουν τις προσωπικές τους ιστορίες, πλάσματα που αγωνιούν και θέλουν να ζήσουν μια όμορφη ζωή παρά τις όποιες δυσκολίες έχουν ήδη αντιμετωπίσει.

Η ιστορία τους μπορεί να μην είναι από μόνη της τόσο συγκλονιστική. Μα όλα όσα συμβαίνουν στην πορεία είναι! Τα αλλόκοτα πλάσματα της ιστορίας έχουν όλα από ένα ιδιαίτερα ασυνήθιστο και σπάνιο χαρακτηριστικό. Και παρότι τόσα χρόνια έχουν μάθει να το κρύβουν καλά από τον υπόλοιπο κόσμο, βρίσκονται τελικά σε ένα σχολείο διαφορετικό από τα άλλα, ένα σχολείο που μπορεί να χωρέσει όλες αυτές τις ιδιαιτερότητες. Οι προκλήσεις που θα δεχθούν είναι πολλές και άλλες τόσες είναι και οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν. Οι περιπέτειες των πιο αλλόκοτων πλασμάτων ξεκινάει μόλις τώρα! 

Το βιβλίο του Γιώργου Παναγιωτάκη είναι από τα πιο ενδιαφέρονται νεανικά αναγνώσματα που διαβάσαμε τελευταία. Μια ιστορία διαφορετική, με ευαισθησία και χιούμορ, στο βαθμό που μπορεί να γίνει ορατή και «ανεκτή» απο τους νεαρούς αναγνώστες. Ο ήρωες δεν θυμίζουν σε τίποτα παραμυθένια, θρυλικά πλάσματα αλλά καθημερινά παιδιά που φοβούνται, κλαίνε, αναζητούν την αγάπη και την ασφάλεια, όπως όλα τα παιδιά αυτού του κόσμου!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.