«Η Aλεπουδίτσα και η μπλε βαλίτσα» από τις εκδόσεις Πατάκη

«Η Aλεπουδίτσα και η μπλε βαλίτσα» από τις εκδόσεις Πατάκη

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια Αλεπουδίτσα που είχε μια πανέμορφη βαλίτσα, την μπλε, την αγαπημένη της. Να σας τη δείξει; Ευχαρίστως! Όμως, ωχ, κάτι μυστήριο συμβαίνει! Πού βρίσκεται η μπλε βαλίτσα; Η Αλεπουδίτσα δεν τη βρίσκει πουθενά!
Μα βέβαια, βέβαια... το πονηρό μυαλό της βρήκε τι έχει συμβεί: κάποιος την πήρε! Μην είναι η Kίσσα που της «γυάλισε» ή η Nυφίτσα που έψαχνε κάπου να χωθεί να κοιμηθεί; Κι ο Aσβός όμως τη λιμπιζόταν για τα όμορφα αρώματα που είχε μέσα... Ή μήπως ο Ποντικός που σε όλα ανακατεύεται; Σίγουρη πως κάποιος από τους φίλους της είναι ο ένοχος, η αλεπουδίτσα τους καλεί όλους στο σπίτι της. Μαζί και τη σοφή Kουκουβάγια, ε για τι άλλο; Για δίκαιο κριτή! Άραγε θα βρεθεί ο ένοχος; Θα λυθεί το μυστήριο της χαμένης βαλίτσας;

Η Ευαγγελία Στάθη, γράφει μια χαριτωμένη ιστορία σε ρίμα που πραγματεύεται το πολύ σημαντικό θέμα της ανάληψης ευθυνών. Είναι τόσο εύκολο να "ρίξουμε" το φταίξιμο στους άλλους αντί να αναλογιστούμε πρώτα το δικό μας μερίδιο ευθύνης. Κι αυτό δημιουργεί κρίσεις στις σχέσεις μας με τους άλλους αλλά και με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Η κομψή εικονογράφηση του Απόστολου Καραστεργίου συμβάλλει στον απλό και παραστατικό τρόπο με τον οποίο το βιβλίο παρουσιάζει την αξία της ψύχραιμης, δίκαιης και συνεργατικής αντιμετώπισης και επίλυσης τέτοιου είδους «μυστηρίων».

Το κείμενο του βιβλίου, συνοδεύεται από σημείωμα του Κλινικού Ψυχολόγου Ανδρέα Αρματά σχετικά με την αποφυγή των συνεπειών από τα παιδιά, τις λανθασμένες κατηγορίες και τα ψέματα καθώς και προτάσεις αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων.

Με αφορμή το θέμα του βιβλίου, η εκπαιδευτικός Θάλεια Καλλιαντά εμπνεύστηκε κάποιες πολύ πρωτότυπες δραστηριότητες για τα παιδιά που θα τις βρείτε εδώ.

 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη και απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών.


 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.