Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μία ανθολογία ποίησης για παιδιά από το Μεταίχμιο

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μία ανθολογία ποίησης για παιδιά από το Μεταίχμιο

21 Μαρτίου. Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και οι εκδόσεις Μεταίχμιο μας καλούν να χαρίσουμε στα παιδιά λίγη από τη μαγεία της. Η ανθολογία «Ο γύρος του χρόνου με ποιήματα» φιλοδοξεί να μυήσει τους μικρούς αναγνώστες στην ομορφιά των στίχων και της ποιητικής ατμόσφαιρας. Να διεγείρει μέσω της ποίησης την παιδική φαντασία.

Η ποιήτρια και εκπαιδευτικός Μαριγώ Αλεξοπούλου επέλεξε ποιήματα από το έργο των Ελλήνων ποιητών μας, καθώς και από τη λαϊκή παράδοση. Ζαχαρίας Παπαντωνίου και Γεώργιος Δροσίνης, αλλά και Οδυσσέας Ελύτης και Γεώργιος Σεφέρης. Κώστας Καρυωτάκης, αλλά και Ναπολέωντας Λαπαθιώτης. Κωνσταντίνος Καβάφης, αλλά και Γιώργης Παυλόπουλος. Μείζονες και ελάσσονες, κλασικοί και σύγχρονοι, κοσμοπολίτες και αποσυνάγωγοι. Η επιμελήτρια προσπάθησε να μην παραλείψει κανέναν. Δημοτικά και χιώτικα λαϊκά, μαζί με κάλαντα πρωτοχρονιάς συνθέτουν ένα πανόραμα της ελληνικής ποιητικής μας κληρονομιάς που οδηγεί το παιδί από το παλιό στο πιο σύνθετο.

Η υπέροχη εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου αποτυπώνει κάθε εποχή του χρόνου και κάθε έκφανση της ζωής. Τοπία της φύσης, σκηνές από την καθημερινή ζωή και πορτρέτα των τεσσάρων εποχών δένουν αρμονικά με την ομορφιά των στίχων. Η τεχνοτροπία και τα χρώματα που χρησιμοποίησε η γνωστή εικονογράφος διασώζουν κάτι από τη δροσιά της παιδικότητας.

Ένα πολύτιμο ποιητικό απάνθισμα για τα παιδιά.
Ένα νοσταλγικό ταξίδι στην παιδική ηλικία για τους μεγάλους.

 Διαβάστε δυνατά!

Ο γύρος του χρόνου με ποιήματα.
Μια ανθολογία ποίησης για παιδιά.
Ανθολόγηση: Μαριγώ Αλεξοπούλου Εικόνες:Σάντρα Ελευθερίου
Εκδόσεις Μεταίχμιο

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.