«Οι ομπρελίτσες» από την Ελληνοεκδοτική

«Οι ομπρελίτσες» από την Ελληνοεκδοτική

Ακόμη μία φορά που κάνω «κατάχρηση» της παιδική στήλης και παρουσιάζω ένα βιβλίο που απευθύνεται εξίσου σε κάθε ενήλικα. Ίσως γιατί όταν δημιούργησα αυτή τη στήλη να μην είχα, τελικά, και τόσο στο μυαλό μου τα παιδιά, που από ευτύχημα δημιουργούν και ζούνε τα δικά τους παραμύθια. Ίσως να σκεφτόμουν περισσότερο όλους τους άλλους, τους ελαφρώς μεγαλύτερους, αυτούς που έχουν ξεχάσει λιγάκι τα παραμύθια με το σκληρό εξώφυλλο και την πλούσια εικονογράφηση, που δυσκολεύονται να τραγουδήσουν δυνατά και να κοιτάξουν τον ουρανό πάνω από δέκα λεπτά.  

Γι'αυτό λοιπόν, περιλαμβάνω το βιβλίο αυτό στην «παιδική» στήλη και όπως γράφω και στην εισαγωγή «...πάντα επιστρέφουμε σε αυτήν για τις πιο όμορφες αφηγήσεις».

Η Έυη Παλαιοκρασσά γράφει μια ιστορία με πρωταγωνιστές δύο ομπρελίτσες. Ολότελα διαφορετικές μεταξύ τους, όσο διαφορετικές θα μπορούσαν να είναι δύο ομπρέλες, ξεκινούν ένα ταξίδι παρέα. Και είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι, μέχρι να έρθει η ώρα να χωριστούν οι δρόμοι τους...

Το βιβλίο «Οι ομπρελίτσες» είναι ένα παραμύθι βαθιά αληθινό για όλα αυτά που αγαπάμε και χάνουμε, που ψάχνουμε και βρίσκουμε, για όσα φεύγουν από κοντά μας μα κάποτε θα ξανασυναντήσουμε, για όλα αυτά που ίσως δεν ξανασυναντήσουμε μα δεν σταματάμε ποτέ να σκεφτόμαστε και να αγαπάμε.

Η Μαριάννα Φραγκούλη κάνει την εικονογράφηση του βιβλίου, γεμίζει τις σελίδες με γραμμές και χρώματα τόσο «ευγενικά» όσο και η ιστορία η ίδια, και «καταπραΰνει» με τον πιο γλυκό τρόπο την βαριά ατμόσφαιρά που ενέχει κάθε μορφή απώλειας τόσο στα παραμύθια όσο και στην πραγματική ζωή. 

 

Το βιβλίο «Οι ομπρελίτσες» της Εύης Παλαιοκρασσά, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.