«Οδός Αγοράς, τέρμα!», Matt de la Pena, εκδόσεις Polaris

«Οδός Αγοράς, τέρμα!», Matt de la Pena, εκδόσεις Polaris

Ένα από τα πιο αξιόλογα, τα πιο ενδιαφέροντα, τα πιο τρυφερά βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει εδώ και καιρό! Στο πρόλογο του βιβλίου «Οδός Αγοράς, τέρμα!», αναφέρεται πως η ιστορία μιλάει για την ιδιαίτερη αγάπη που υπάρχει ανάμεσα σε ένα παιδί και την γιαγιά του. Το βιβλίο κατά τη γνώμη μου είναι πολλά παραπάνω από αυτό! Ο συγγραφέας Matt de la Pena με αφορμή την ιδιαίτερη αυτή σχέση, μιλάει για τον πιο θαυμαστό κόσμο που κρύβεται πίσω από κάθε δυσκολία, πίσω από κάθε «θέλω» ενός παιδιού, πίσω από κάθε διαμαρτυρία και απορία που έχει για τη ζωή. 

Αναδεικνύει ένα κόσμο που μέσα σε όλες τις δυσκολίες και τις αντιφάσεις, οι οποίες είναι δύσκολο να διακριθούν από τα παιδιά, μπορεί ταυτόχρονα να είναι φωτεινός, αισιόδοξος, όμορφος και αθώος, ζεστός και ουσιαστικά ανθρώπινος. Αρκεί να έχουμε δίπλα μας αυτούς τους ανθρώπους, που με την σοφία και με λίγη από τη «μαγική» τους ματιά, θα μας βοηθήσουν να δούμε πραγματικά όσα όμορφα συμβαίνουν εκεί έξω. Ένα βιβλίο που τελειώνει με τον πιο συγκινητικό και μη αναμενόμενο τρόπο, αφορμή που μπορεί να εκμεταλλευτεί κάθε ενήλικας για να συζητήσει με τα παιδιά όλα όσα συμβαίνουν εκεί έξω. 

Μια απλή και ταυτόχρονα συγκλονιστική ιστορία, που συνοδεύεται με τα ζεστά χρώμαα του Christian Robinson (ακολούθησέ τον, είναι ένας απίθανος εικονογράφος!)

 

Το βιβλίο «Οδός Αγοράς, τέρμα!» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Polaris και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.