Ο Τρελαντώνης της Π. Σ. Δέλτα και Το καπλάνι της βιτρίνας της Άλκης Ζέη συντροφεύουν τα παιδιά και στις διακοπές | #snfccathome

Ο Τρελαντώνης της Π. Σ. Δέλτα και Το καπλάνι της βιτρίνας της Άλκης Ζέη συντροφεύουν τα παιδιά και στις διακοπές | #snfccathome

Tα σχολεία έκλεισαν και οι καλοκαιρινές διακοπές για τα παιδιά ξεκίνησαν. Τους καλοκαιρινούς μήνες που τα παιδιά μένουν πολλές ώρες στο σπίτι, οι γονείς αναρωτιούνται πώς θα τα κρατήσουν απασχολημένα με δημιουργικό τρόπο και θα μειώσουν τον χρόνο που περνούν μπροστά από οθόνες.

Οι ηχογραφημένες αναγνώσεις αγαπημένων παιδικών βιβλίων μπορεί να αποτελέσουν την ιδανική πρόταση για να περάσει ευχάριστα και εποικοδομητικά η ώρα των παιδιών.

Ο Τρελαντώνης της Π.Σ. Δέλτα και Το καπλάνι της βιτρίνας της Άλκης Ζέη είναι δύο κλασικά μυθιστορήματα της ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας που τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ακούσουν στην ιστοσελίδα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από δύο σπουδαίους ηθοποιούς, τον Δημήτρη Πιατά (Τρελαντώνης) και την Όλια Λαζαρίδου (Το καπλάνι της βιτρίνας).

Τα δύο βιβλία ηχογραφήθηκαν την περίοδο της καραντίνας και σημείωσαν μεγάλη επιτυχία καθώς είχαν περισσότερες από 58.400 ακροάσεις από τα μέσα Απριλίου έως σήμερα.

Οι ηχογραφήσεις παραμένουν διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ κι έτσι τα παιδιά, την ώρα που ζωγραφίζουν, παίζουν, χαλαρώνουν στην παραλία μετά το κολύμπι, ή ετοιμάζονται να κοιμηθούν, αλλά και κατά τη διάρκεια ενός μακρινού ταξιδιού με το αυτοκίνητο ή το πλοίο, μπορούν να έχουν συντροφιά τους τον Τρελαντώνη και τις συναρπαστικές περιπέτειες του στην Καστέλλα του 1879 ή τις αδελφές Μέλια και Μυρτώ που περνούν το καλοκαίρι τους στη Σάμο του 1936.

Ακούστε σε 17 επεισόδια τις αναγνώσεις του μυθιστορήματος Τρελαντώνης της Π. Σ. Δέλτα από τον Δημήτρη Πιατά εδώ

και τις αναγνώσεις του μυθιστορήματος Το καπλάνι της βιτρίνας της Άλκης Ζέη σε 10 επεισόδια από την Όλια Λαζαρίδου εδώ.

Συντελεστές για τις Αναγνώσεις του μυθιστορήματος Τρελαντώνης:

Διαβάζει ο Δημήτρης Πιατάς

Ζωγραφικά έργα: Αλέκος Λεβίδης

Σκηνοθετική επιμέλεια: Βίκτωρ Αρδίττης

Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής: Κώστας Βόμβολος

Sound Design - Επεξεργασία ήχου – Mastering: Γιώργος Μαντάς

Συντελεστές για τις Αναγνώσεις του μυθιστορήματος Το καπλάνι της βιτρίνας:

Διαβάζει η Όλια Λαζαρίδου

Ζωγραφικά έργα: Αλέκος Λεβίδης

Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιώργος Νανούρης

Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής: Δημήτρης Μαραγκόπουλος

Sound Design - Επεξεργασία ήχου – Mastering: Γιώργος Μαντάς

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.