Ο σκαντζόχοιρος που ξέχασε να φοβηθεί, από τις Εκδόσεις Αιώρα

Ο σκαντζόχοιρος που ξέχασε να φοβηθεί, από τις Εκδόσεις Αιώρα

Ο φόβος. Αυτό το συναίσθημα που κάποιες φορές φαντάζει μέσα μας βαρύ και ασήκωτο. Τί μας κάνει να φοβόμαστε; Μια σκέψη, μια εικόνα, τα λόγια κάποιου.. Και τί κάνουμε τότε;

Ο μικρός σκαντζόχοιρος, οχυρωμένος πίσω από την αγάπη της μητέρας του, γνωρίζει τον κόσμο σιγά-σιγά και ένα μεγάλο ταξίδι ξεκινάει! Και κάπου εκεί, στις αρχές τις περιπλάνησης, μια φράση της μητέρας του του προκαλεί ένα πρωτόγνωρο και περίεργο συναίσθημα. Του προκαλεί φόβο. 

Το παιδικό βιβλίο που κρατάω στα χέρια μου, με πρωταγωνιστή έναν πολύ γλυκό ήρωα, μιλάει για το φόβο μα και την φιλία, για τις καινούργιες όμορφες ή και άσχημες ''αρχές'', αυτές που κάνουμε όλοι, είτε ως παιδιά εξερευνώντας τον κόσμο είτε και ως μεγαλύτεροι. Μιλάει, ακόμη, και για όλους εκείνους που θα συναντήσουμε στο δρόμο μας και θα μας βοηθήσουν. Το βιβλίο αυτό αφορά και ένα ακόμη πολύ σημαντικό θέμα. Αφορά τα λόγια μιας μητέρας προς τα παιδιά της, αυτά τα γεμάτα αγάπη, που καμιά φορά όμως εγγράφονται στο παιδικό μυαλό με άσχημα συναισθήματα, εγκλωβίζοντας την παιδική φιλοδοξία.

Πρόκειται ένα παραμύθι-προτροπή να ψάξουμε για την ξεχασμένη δύναμή μας. Ή να την ανακαλύψουμε. Παιδιά και ενήλικες.

Η εικονογράφηση της Ζωής Σεϊτάνης, θυμίζει το πιο ξέφρενο παιδικό πάρτι και παραπέμπει σε ζωγραφιές φτιαγμένες από παιδικά χέρια, ακριβώς όπως θα ταίριαζε σε ένα βιβλίο για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

 

Το βιβλίο «Ο σκαντζόχοιρος που ξέχασε να φοβηθεί» της Ιωάννας Γιαννακοπούλου, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αιώρα και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.