«Ο μεγάλος λύκος και η κόκκινη νεραϊδα» των Véronique Cauchy και Rebecca Galera | Μια «νέα» Κοκκινοσκουφίτσα από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

«Ο μεγάλος λύκος και η κόκκινη νεραϊδα» των Véronique Cauchy και Rebecca Galera | Μια «νέα» Κοκκινοσκουφίτσα από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Ένας λύκος πολύ δυνατός, πολύ μεγάλος μένει ακόμα με τη μαμά του γιατί το μυαλό του παίρνει τόσο αργές στροφές που μερικές φορές σταματά να λειτουργεί. Δεν έχει πολλούς φίλους. Τα διπλανά αλεπουδάκια τον περιγελούν και η μαμά λύκαινα αποθαρρύνει αυτή τη σχέση.

Ένα τυφλό κοριτσάκι με κόκκινη σκούφια και τόσο αδύναμη φωνή που προκαλεί λύπη έχει χάσει το ραβδί της. Κάτι παλιόπαδα της το πήραν και τώρα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω στη μαμά της.

Οι δύο πρωταγωνιστές του παιδικού album των Véronique Cauchy και Rebecca Galera θα συναντηθούν στο δάσος. Ο ένας θα δώσει στον άλλον την εμπιστοσύνη και τη σιγουριά που αναζητούσε. Θα μιλήσουν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εξαιτίας του γεγονότος ότι διαφέρουν από τους υπολοίπους και θα αποφασίσουν να γίνουν φίλοι καρδιακοί, για πάντα-πάντα.

Η Véronique Cauchy στο κείμενο και η Rebecca Galera στην εικονογράφηση ξαναδιαβάζουν το κλασσικό παραμύθι του Charles Perrault «Η Κοκκινοσκουφίτσα» και μιλούν για την αναπηρία με πολύ τρυφερό και λεπτό ύφος. Η ιστορία κατακρίνει με ιδιαίτερο τρόπο το bullying και αποτελεί εισαγωγή στην κοινωνική και συναισθηματική διάσταση των σχέσεων.

Ένα υπέροχο παιδικό βιβλίο σε ασπρόμαυρη εικονογράφηση με το κόκκινο να τονίζει το αισιόδοξο μήνυμα της ιστορίας και να εξηγεί στα παιδιά την έννοια της διαφορετικότητας, τη σημασία της αποδοχής και την αξία της φιλίας.

 

 

 

 

 

 

 

Véronique Cauchy – Rebecca Galera
Ο μεγάλος λύκος και η κόκκινη νεραϊδα
Μτφρ Χριστίνα Σωτηρωπούλου
Εκδόσεις Κλειδάριθμος

 

  

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.