Ο Καρομυτόγκας από τις Εκδόσεις Αιώρα

Ο Καρομυτόγκας από τις Εκδόσεις Αιώρα

«Ο Καρομυτόγκας», είναι ένα βιβλίο που μιλάει για το νερό και τον κύκλο του. Μέσα από τον ποητικό λόγο της Μαριανίνας Κριεζή και με πλήρη έλλειψη διδακτισμού, καταφέρνει να δείξει στα παιδιά πόσο εύκολα μπορεί κάθε μας πράξη να επιδράσει αρνητικά στο περιβάλλον, πόσο εύκολα μπορούμε να μολύνουμε το νερό.

Τι συμβαίνει όταν ο Καρομυτόγκας αποφασίσει να πλύνει στο ποτάμι το καρό του μπουφάν; Τότε είναι που το ''καρό'' ταξιδεύει μέσα από τα ποτάμια, το χώμα, τα σύννεφα και τη βροχή παντού και όλα βάφονται καρό. Η Μαριανίνα Κριεζή γράφει ένα εξαιρετικό παραμύθι και μέσα από 15 δισέλιδα, στα οποία απολαμβάνουμε την ρυθμική γραφή της, δημιουργεί στα παιδιά συναισθήματα και σκέψεις που αφορούν ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως αυτό της προστασίας του νερού και του περιβάλλοντος. Η Σοφία Ζαραμπούκα συμπληρώνει με ζεστά χρώματα τις σελίδες και η συνεργασία αυτή δεν θα μπορούσε παρά να δένει άκρως αρμονικά, με αποτέλεσμα μία τόσο καλή παιδική έκδοση! 

 

Το βιβλίο «Ο Καρομυτόγκας» της Μαριανίνας Κριεζή, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αιώρα και μπορείς να το βρεις εδώ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Η φωτογραφία εξωφύλλου πάρθηκε από τη σελίδα που διατηρoύν οι Εκδόσεις Αιώρα στο facebook

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.