Ο Καρκινόδρακος

Ο Καρκινόδρακος

Είναι κάποια παραμύθια με πριγκίπισσες και ιππότες, δράκους και δυνατούς πολεμιστές. Είναι και κάποια άλλα, πάλι με πριγκίπισσες και δράκους αλλά διαφορετικούς από τους συνηθισμένους. Σε αυτά τα άλλα, τα διαφορετικά παραμύθια, ο δράκος είναι πολύ πιο δυνατός από κάθε πολεμιστή και ο αγώνας είναι δύσκολος αλλά σπουδαίος, πολύ σπουδαίος. 

 

Το παραμύθι «ο Καρκινόδρακος» πραγματεύεται μία από τις δυσκολότερες στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου, μία από τις πιο δύσκολες μάχες που κλήθηκε ποτέ να αντιμετωπίσει, τον καρκίνο. Η Ατλαντοοικογένεια είναι και αυτή μία από τις πολλές οικογένειες που πρέπει να παλέψει με το δυνατό αυτό δράκο, τον καρκίνο και να αποχαιρετίσει, τελικά, ένα από τα παιδιά της. 

Ο Χρήστος Σίνης γράφει ένα παραμύθι για παιδιά με αντικείμενο ένα εξαιρετικά δύσκολο ζήτημα. Πώς να τους εξηγήσει κάποιος τι ακριβώς είναι αυτή η αρρώστια; Πώς να τους εξηγήσει τις συνέπειες των θεραπειών; Δεν πρόκειται για ένα παραμύθι ευχάριστο και, σίγουρα, δεν είναι ένα παραμύθι σαν όλα τα άλλα.

Είναι όμως το καταλληλότερο βιβλίο για να διαβάσει το παιδί μια τόσο πραγματική ιστορία, να καταλάβει, να πάρει δύναμη αλλά και ελπίδα. Να μάθει πως κάθε μάχη είναι για να τη δίνουμε.

Ο Νίκος Γιαννόπουλος συνοδεύει το κείμενο με σκούρα χρώματα, με μορφές μελαγχολικές και ίσως στενάχωρες, μα πάνω από όλα ζεστές και ''ανθρώπινες''.

 

Το βιβλίο «ο Καρκινόδρακος» του Χρήστου Σίνη, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική με την υποστήριξη του Συλλόγου Φλόγα και μπορείς να το βρεις εδώ

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.