Μάτα, η γουρλωμάτα μαύρη γάτα!

Μάτα, η γουρλωμάτα μαύρη γάτα!

Δύο τεράστια, πράσινα, γατίσια μάτια στο εξώφυλλο! Πώς να αντισταθείς και να μην γυρίσεις σελίδα;

Η Μάτα, η γουρλωμάτα μαύρη γάτα έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό! Δύο πελώρια, πεταχτά, καταπράσινα μάτια, από αυτά που τα βλέπεις από μακριά (από τα ράφια της βιβλιοθήκης σου!) ή και πιο μακριά! Αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της για κάποιους είναι αξιολάτρευτο μα για κάποιους άλλους, όχι και τόσο. 

 

Η περιπέτεια της Μάτας ξεκινάει κατά τη διάρκεια των διακοπών της με τον κύριο Θεοδόση, όταν αποφασίζει να εξερευνήσει τι συμβαίνει και έξω από το δωμάτιό τους. Τότε, λοιπόν, είναι που δέχεται σκληρές και άσχημες συμπεριφορές από τις υπόλοιπες γάτες του ξενοδοχείου, με μοναδική αφορμή το ιδιαίτερο αυτό χαρακτηριστικό της.

Πρόκειται για μια ιστορία πέρα για πέρα αληθινή και γνώριμη. Όσο και αν δεν θα έπρεπε να μας θυμίζεις τίποτα, είναι μια πραγματικότητα που τη βιώνουν πολύ συχνά τα παιδιά- να έρχονται αντιμέτωπα με επιθετικές συμπεριφορές εξαιτίας κάποιου χαρακτηριστικού τους. Η Μάτα, αυτή η γλυκύτατη γουρλωμάτα γάτα ωστόσο, δίνει το καλύτερο μάθημα τόσο σε όσους την χλευάζουν όσο και στα παιδιά που θα διαβάσουν την ιστορία της! 

Η Μαριλένα Αγγελίδου εικονογραφεί το παραμύθι, διαλέγει τα πιο ζωηρά χρώματα και φτιάχνει δύο από τα φωτεινότερα γατίσια μάτια που έχουμε συναντήσει ποτέ σε παραμύθι!

 

 

Το βιβλίο «Μάτα, η γουρλωμάτα μαύρη γάτα» του Γιώργου Μπουμπούση, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική και μπορείς να το βρεις εδώ

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.