Μαμά, τι χρώμα έχει το μυαλό μου;

Μαμά, τι χρώμα έχει το μυαλό μου;

Έχετε σκεφτεί ποτέ αν έχει χρώμα το μυαλό μας; Και αν έχει, τι χρώμα μπορεί να είναι αυτό;

Αυτή η ερώτηση απασχολούσε το Μιχαήλ Άγγελο, μέχρι που τελικά την ρώτησε στη μαμά του. Πολλές φορές. Και είναι απ΄αυτές τις ερωτήσεις που σου προκαλούν στιγμιαία αμηχανία και αναρωτιέσαι πως κάτι τέτοιο απασχόλησε ένα παιδί.

 

Το ίδιο βράδυ, ο Μιχαήλ Άγγελος και η μαμά του ακολούθησαν την ίδια καθημερινή συνήθεια, κρύφτηκαν κάτω από τα σκεπάσματα. Η ώρα του παραμυθιού είχε έρθει.

Πόσο μακριά όμως τους ταξίδεψε αυτό το όνειρο; Μάλλον πιο μακριά από κάθε άλλη φορά και, ίσως, να μην ήταν τελικά όλα ένα όνειρο.

 

Η Στέλλα Τζανετή γράφει ένα παιδικό βιβλίο και μας παρασύρει και εμάς, ενώ ο Βασίλης Τζανετής το εικονογραφεί σαν να είναι και ο ίδιος παιδί.


Το βιβλίο ‘’Μαμά, τι χρώμα έχει το μυαλό μου’’, της Στέλλα Τζανετή, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ιβίσκος και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.