Μαμά, μπαμπά, σας χρειάζομαι!

Μαμά, μπαμπά, σας χρειάζομαι!

''Όταν είχαμε τον αδερφό σου, δεν είχαμε ιδέα τι πρέπει να κάνει ένας γονιός. Μαζί σου ήταν κάπως διαφορετικά. Γνωρίζαμε μερικά πράγματα πλέον''.  Πάνω σε μια συζήτηση με τη μητέρα μου, μετά την ηλικία των 20 και κάτι, ειπώθηκε αυτή η φράση και μόνο τότε σκέφτηκα ότι, όντως, δεν έχει κανείς ιδέα πως είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί, μέχρι τελικά να το αποκτήσεις. 

Και τότε, θυμάμαι, πως είχα αποφασίσει με τεράστιο πείσμα, ότι πριν γίνω εγώ η ίδια μητέρα, θα ξεσηκώσω εγκυκλοπαίδειες και βιβλία και εμπειρίες ανθρώπων και ό,τι άλλο μπορώ, προκειμένου να είμαι έστω και λίγο προϊδεασμένη για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσω!

 

Το βιβλίο της Γιούλλη Μιγγείρου ''Μαμά, μπαμπά, σας χρειάζομαι!'' είναι ένα από αυτά. Σου δίνει συμβουλές για μερικά από τα πιο κρίσιμα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει ένα γονιός. Θέματα όπως το διαζύγιο, ο χαμός ενός αγαπημένου προσώπου ή μια ενδοοικογενειακή κρίση και τα οποία οφείλεις να διαχειριστείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθότι κρύβουν ένα τεράστιο βαθμό δυσκολίας. Γεγονότα που συνήθως βρίσκουν τους γονείς απροετοίμαστους και, άρα, ο βαθμός δυσκολίας στη διαχείρισή τους μεγενθύνεται.

Στο βιβλίο θα βρεις πολλά ακόμη θέματα που αναλύονται σε βάθος, πως να επικοινωνήσεις με το παιδί σου για αυτά, τι να προσέξεις και ποια λάθη να αποφύγεις.

 

Το βιβλίο ''Μαμά, μπαμπά, σας χρειάζομαι!'', της Γιούλη Μιγγείρου, κυκλοφορεί από τις Eκδόσεις Ψυχογιός και  μπορείς να το βρεις εδώ.

 

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.