«Το όνομά μου είναι Δώρα», από τις εκδόσεις Μίνωας

«Το όνομά μου είναι Δώρα», από τις εκδόσεις Μίνωας

Τα παιδικά βιβλία που αγαπώ λίγο περισσότερο έχουν απλές μα πραγματικές ηρωίδες, δεν μιλούν για δράκους και όμορφες πριγκίπισσες, ούτε για ξωτικά και καταπράσινα δάση κρυμμένα από τον κόσμο. 

Μια τέτοια ηρωίδα είναι η Δώρα, από το Θεοδώρα ή το Θοδώρα. Μία ηρωίδα που ξεπήδησε από την φαντασία του Μάκη Τσίτα και έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να γίνει αγαπημένη φίλη των παιδιών. Δεν πρωταγωνιστεί σε καμιά εξωπραγματική ιστορία, ούτε μπλέκει σε περιπέτειες προσπαθώντας να λύσει άλυτους γρίφους! Μας συστήνει την οικογένεια, την καθημερινότητα και τους φίλους της και αναδεικνύει την γλυκύτατη προσωπικότητά της, γεμάτη όνειρα και φιλοδοξίες, ειλικρίνεια και αθωότητα.

Το πόσο μου αρέσουν τα κείμενα του Μάκη Τσίτα είναι περιττό να το αναφέρω. Οι ήρωές του έχουν πάντα κάτι που σε κάνει να τους αγαπήσεις μονομιάς, είτε ο χαρακτήρας τους ξεδιπλώνεται σε 200 σελίδες είτε σε 15, όπως στην περίπτωση αυτού του βιβλίου. Υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό;

Την Δώρα εικονογραφεί η Ρένια Μεταλληνού.

 

 

 

 

 

 

 

 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.