Μα, μπαμπά, είναι χάλια!

Μα, μπαμπά, είναι χάλια!

Η Λένα έχει χωρισμένους γονείς. Και δεν είναι η μόνη εννιάχρονη που έχει χωρισμένους γονείς, το ξέρει ήδη αυτό. Αλλά για τη Λένα δεν έχει καμία σημασία. Είναι το πιο περίεργο πράγμα στον κόσμο της και αυτό είναι που μετράει. Όχι η συχνότητα του φαινομένου αλλά το ότι συμβαίνει στη δική της οικογένεια, στη δική της ζωή.

Η Παναγιώτα Πλησή γράφει ένα βιβλίο σχετικά με το χωρισμό, μέσα από τα μάτια ενός παιδιού και απευθύνεται κατευθείαν σε αυτό. Τα άγχη, οι φοβίες, οι ανασφάλειες και οι σκέψεις της Λένας ξετυλίγονται στην ιστορία και μπορείς να δεις πως είναι να είσαι παιδί και να χωρίζουν οι γονείς σου. Πως είναι να πρέπει να προσαρμοστείς στην καινούργια σου οικογένεια, με τους ''καινούργους γονείς'', τα νέα αδερφάκια και ό,τι άλλο συνεπάγεται σε μία τέτοια μεγαλειώδη αλλαγή.

 

Είναι από αυτά τα βιβλία που μπορεί να επικοινωνήσει στο παιδί ένα τόσο σοβαρό ζήτημα χωρίς την, συχνά, φορτική ατμόσφαιρα και το άγχος των συζητήσεων (χωρίς φυσικά να τις αντικαθιστά). Είναι από αυτά τα βιβλία που χωρίς να φλυαρεί με εκπαιδευτικές μεθόδους ή συμβουλές, σου παρουσιάζει τον κόσμο όπως είναι, σκληρός αλλά και γλυκός ταυτόχρονα, με πολύ χιούμορ και πολλές παιδικές σκανταλιές! Που μπορεί να μιλήσει στο παιδί χωρίς να του προκαλέσει τρόμο και άγχος, απλά επεξηγώντας του την κατάσταση. Τελικά, μπορεί και να το βρει απολαυστικό!

Τον πρόλογο γράφει η Ελεονώρα Σουρλάγκα, ψυχολόγος και ο Γιώργος Σγουρός εικονογραφεί το βιβλίο.

 

Το βιβλίο ''Μα, μπαμπά, είναι χάλια!'' της Παναγιώτας Πλησή, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέδρος και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.