«Λύκε, λύκε, είσαι εδώ;» από την Ελληνοεκδοτική

«Λύκε, λύκε, είσαι εδώ;» από την Ελληνοεκδοτική

Το σχολικό bullying είναι ένα θέμα που όσο κι αν συζητήσουμε, όσος χώρος και αν δοθεί για δημόσιο και επιστημονικό διάλογο, δεν σταματάει ποτέ να απασχολεί τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Ο σχολικός εκφοβισμός και γενικότερα ο εκφοβισμός κάθε είδους, είναι δυστυχώς ένα φαινόμενο που δεν λέει να εξαλειφθεί παρά την συνεχή ενημέρωση παιδιών και ενηλίκων.

Το καλύτερο λοιπόν που έχουμε να κάνουμε, είναι να θωρακίσουμε τα παιδιά και να τους δώσουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία και μέσα για να σκεφτούν πάνω σε αυτό το ζήτημα και να συζητήσουμε μαζί τους για τις αιτίες και τις συνέπειες.

Ο Βασίλης Κουτσιαρής γράφει ένα βιβλίο με πρωταγωνιστή ένα πολύ γλυκό ήρωα, ο οποίος βιώνει την ίδια άσχημη εμπειρία. Με ευφάνταστο τρόπο χρησιμοποιεί το λαϊκό μοτίβο της διαμάχης ανάμεσα σε ένα γουρούνι και ένα λύκο και μεταφέρει το σκληρό κατά τα άλλα θέμα του εκφοβισμού, σε ένα γνωστό και φιλικό πλαίσιο για τα παιδιά. Μέσα από την ιστορία, οι μικροί αναγνώστες θα βρούνε τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν και τα ίδια να βοηθήσουν ή να βοηθηθούν σε μία αντίστοιχη περίπτωση ενώ, ταυτόχρονα, θα απολαύσουν μία ιδιαίτερα τρυφερή ιστορία.

Ένα tip που είμαι σίγουρη πως θα ενθουσιάσει τα παιδιά: σαρώνοντας έναν κωδικό που θα βρείτε στις πρώτες σελίδες του βιβλίου, το κινητό ή το tablet θα γίνει ο απόλυτος φίλος κατά την ανάγνωση αφού θα μπορέσετε να ακούσετε την ολοζώντανη αφήγηση της Ελένης Μπετεινάκη.

Την εικονογράφηση κάνει η Αιμιλία Κονταίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική και μπορείς να το βρεις εδώ.

 

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.