Λουλούδια από νερό σπαταλημένο

Λουλούδια από νερό σπαταλημένο

Ένας γεράκος κουβαλάει κάθε μέρα νερό από το ποτάμι για να ποτίσει τα λουλούδια του κήπου του. Παίρνει τους δυο κουβάδες του, έναν παλιό κι έναν ολοκαίνουριο, τους γεμίζει και πάει… Τελικά στον κήπο, γεμάτος νερό, φτάνει μόνο ο καινούριος κουβάς. Ο παλιός σακατεμένος από τρύπες και ραγίσματα δεν καταφέρνει να κρατήσει το νερό του που σπαταλιέται στο δρόμο. Ποιος φροντίζει καλύτερα τα λουλούδια του κήπου; Ποιος όμως φροντίζει καλύτερα τα λουλούδια του κόσμου;
Ένα πανέμορφο βιβλίο τόσο σε περιεχόμενο όσο και σε αισθητική. Εξαιρετικά γλυκιά η εικονογράφηση της Ξένιας Ροδοθεάτου και ξεχωριστή η ιδέα να καλύπτει απ’ άκρη σ’ άκρη τις σελίδες σαν να πρόκειται για μικρές ακουαρέλες.
Χαριτωμένη, απλή και ουσιαστική η γραφή του Βασίλη Αργυριάδη που, βασισμένος σ’ ένα λαϊκό μύθο, έγραψε μια θαυμάσια ιστορία για την αξία και τη θέση του καθενός στο πανηγύρι και την περιπέτεια της ζωής.
Για παιδιά σχολικής ηλικίας.

 

Το βιβλίο ''Λουλούδια από νερό σπαταλημένο'' του Βασίλη Αργυριάδη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εν Πλω.
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.