Ξενάγηση στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Ξενάγηση στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Σε μία από τις πιο όμορφες γειτονιές της  Αθήνας, στην Πλάκα και συγκεκριμένα στην οδό Κυδαθηναίων λειτουργεί το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, ένας χώρος παιχνιδιού και γνώσης.  Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας έως 12 χρόνων, γονείς και εκπαιδευτικούς, αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται να δει τον κόσμο μέσα από τα μάτια των παιδιών. Τα εκθέματα πολυάριθμα, όλα με σκοπό τα παιδιά να τα πιάσουν, να παίξουν και με αυτόν τον τρόπο να κατανοήσουν και να μάθουν.

Το μουσείο στεγάζεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο. Στον πρώτο όροφο τα παιδιά μπορούν να μάθουν για το σώμα και τις τροφές, να εξερευνήσουν τον κόσμο των γεωμετρικών σχημάτων ή να φτιάξουν τα δικά τους γευστικά μπισκότα στην ειδικά διαμορφωμένη κουζίνα. Στην σοφίτα πραγματοποιούνται ειδικές δράσεις, στις οποίες συμμετέχουν και γονείς.

Το ισόγειο του κτιρίου έχει… άλλο ενδιαφέρον! Εκεί βρίσκεται η αίθουσα νερού , η οποία προκαλεί τους μικρούς επιστήμονες να ανακαλύψουν πόσο μεγάλες σαπουνόφουσκες μπορούν να φτιάξουν και σε πόσα σχήματα. Απαραίτητη είναι η ειδική ποδιά (ή/και μία δεύτερη αλλαξιά ρούχα).

Οι πιο «σοβαροί» της παρέας μπορούν επίσης, να πάνε για ψώνια στο ειδικά διαμορφωμένο μπακάλικο, στο οπωροπωλείο και το αρτοποιείο,  να πληρώσουν το λογαριασμό, να μεταφέρουν τα ψώνια στο «σπίτι» και να μαγειρέψουν.

Κάντε και μία στάση στον «Παιχνιδότοπο», έναν χώρο όπου μπορείτε να χτίσετε το δικό σας οικοδόμημα, σε φυσικό μέγεθος!

Όποια δραστηριότητα και να επιλέξετε, κοντά σας είναι και οι παιδαγωγοί του μουσείου, οι οποίοι με ένα πλατύ χαμόγελο και περισσή όρεξη είναι έτοιμοι να σας ξεναγήσουν παντού!

TIPS

  • Η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη, ωστόσο κάθε Σαββατοκύριακο διοργανώνονται  παιδικά εργαστήρια ποικίλων δράσεων με μικρό κόστος συμμετοχής.
  • Κατά τη διάρκεια των γιορτών (Χριστούγεννα, Πάσχα, Πρωτομαγιά κ.λπ.) διοργανώνονται θεματικά εργαστήρια.
  • Στον χώρο του ισογείου λειτουργεί ευρύχωρο μπάνιο με αλλαξιέρα για τα πολύ μικρά μέλη της οικογένειας.
  • Η ιστοσελίδα του Μουσείου www.hcm.gr είναι πλήρως ενημερωμένη για τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τις ώρες λειτουργίας και τους τρόπους πρόσβασης.
  • Υπάρχει και η σελίδα του Μουσείου στο facebook με συνεχείς ενημερώσεις για τις τρέχουσες δραστηριότητες. 

                                                                                                                          

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Κυδαθηναίων 14, Πλάκα, Τηλ. 210-3312995

Ελευθερία Πάντζιου

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.