Καλοκαιρινά e-διαβάσματα

Καλοκαιρινά e-διαβάσματα

«Πόσα μπάνια έκανες;» «Πόσα παγωτά έφαγες;» «Πόσα βιβλία διάβασες;»

Τώρα το καλοκαίρι, τα παιδιά έχουν πολύ περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να κάνουν όμορφα πράγματα. Από το να παίξουν και να δημιουργήσουν μέχρι το να χαλαρώσουν και να ονειροπολήσουν. Το διάβασμα εξωσχολικών βιβλίων συμπεριλαμβάνεται παραδοσιακά στις καλοκαιρινές δραστηριότητες χρόνια τώρα. Ωστόσο, στην απόλυτη εποχή της εικόνας που ζούμε, πιο εύκολα ανοίγουν τα καμάρια μας τα λάπτοπ και τους υπολογιστές παρά τα βιβλία. Τα καλά τα παληκάρια όμως (χμμ.. εμείς οι γονείς δηλαδή) , ξέρουν κι άλλο μονοπάτι! 
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου στα πλαίσια της προώθησης της φιλαναγνωσίας, έχει δημιουργήσει μια πρωτότυπη ιστοσελίδα: τον "Μικρό Αναγνώστη". Ευχάριστη, καλοστημένη, εύκολη στη χρήση και πολύ ενδιαφέρουσα! Αν τα παιδιά είναι σχολικής ηλικίας μπορούν κάλλιστα να περιηγηθούν μόνα τους και να ανακαλύψουν πολλά και διάφορα σχετικά με τα βιβλία. Και γιατί όχι; Μέσα από τον υπολογιστή να σχετιστούν με τα βιβλία με τρόπο που τους ταιριάζει και τους αρέσει περισσότερο.
Ενδεικτικά αναφέρουμε την ενότητα "Βρες ένα βιβλίο", όπου τα παιδιά αναφέρουν ηλικία, χρώμα εξωφύλλου και μέγεθος βιβλίου που προτιμούν και αμέσως τους δίνονται διάφοροι τίτλοι βιβλίων μαζί με τις περιλήψεις τους για να επιλέξουν!

Επίσης στην ενότητα "Εξερευνώντας ένα θέμα",  κάθε μήνα κάποιο συγκεκριμένο θέμα έχει την ...τιμητική του. Με απλό και διασκεδαστικό τρόπο γίνεται παρουσίαση του θέματος, προτείνονται σχετικές δραστηριότητες και φυσικά κάποια βιβλία που το αφορούν.
Επιπλέον, στην ενότητα «Να σου πω μια ιστορία» τα παιδιά μπορούν να ακούσουν αποσπάσματα ή ολόκληρες ιστορίες αγαπημένων συγγραφέων διαβασμένες από γνωστούς ταλαντούχους ηθοποιούς ενώ παράλληλα διαβάζουν τα ίδια, γυρνώντας τις σελίδες του ψηφιακού βιβλίου.

Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν στην ιστοσελίδα www.mikrosanagnostis.gr που ανανεώνεται συνεχώς και η οποία βραβεύθηκε με το β’ εθνικό βραβείο του «Best Children’s Online Content European Award 2011» .

Για να δούμε, το Σεπτέμβρη τα παιδιά μας θα έχουν απάντηση στην ερώτηση «πόσα βιβλία διάβασες φέτος το καλοκαίρι;». Μακάρι!

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.