Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Tο Εθνικό Αρχαιολογικό Mουσείο  προσκαλεί τους μικρούς επισκέπτες να πάρουν μέρος στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές του δράσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές. Με τις δράσεις αυτές, τα παιδιά θα αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους. Θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι φτιάχνοντας το δικό τους έργο τέχνης, εμπνευσμένο από τα εκθέματα του Μουσείου. Αναλυτικά, θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη από τις 20 Ιουνίου έως τις 18 Ιουλίου οι παρακάτω εκπαιδευτικές δράσεις:

«Με λένε Φρασίκλεια»
Τετάρτη 20 και 27 Ιουνίου
Για παιδιά 4 – 6 ετών μαζί με έναν (1) συνοδό
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνοδευόμενο από εικαστικό εργαστήρι

Το πρόγραμμα δομείται γύρω από την αρχαϊκή κόρη Φρασίκλεια της Συλλογής Έργων Γλυπτικής του Μουσείου. Οι μικροί φίλοι μαζί με τους συνοδούς τους θα μάθουν από αρχαιολόγο του Μουσείου για την ανακάλυψη του αγάλματος και την ιστορία της μικρής κόρης Φρασίκλειας.  Στη συνέχεια, όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, θα προσπαθήσουν να αναπαραστήσουν τη Φρασίκλεια τόσο μέσω δραματοποίησης, όσο και μέσω ενός εικαστικού εργαστηρίου.
* Ώρες διεξαγωγής: 11:00 – 12:00  και 12:00 – 13:00
* Αριθμός παιδιών και συνοδών ανά πρόγραμμα: 10 παιδιά (+10 συνοδοί)

«Ποτήρι, ποτηράκι μου… σε βρίσκω στο Μουσείο»
Τετάρτη 4 και 11 Ιουλίου: για παιδιά 7 – 9 ετών και
Τετάρτη 18 Ιουλίου: για παιδιά 10 – 12 ετών
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνοδευόμενο από εικαστικό εργαστήρι

Τα παιδιά θα μάθουν για τα αγγεία του ποτού των αρχαίων και με την καθοδήγηση αρχαιολόγου του Μουσείου θα αναζητήσουν τα σχετικά εκθέματα στη Συλλογή Αγγείων. Θα συλλέξουν πληροφορίες για αυτά και θα αγγίξουν αντίγραφα αρχαίων αγγείων. Επίσης, θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι με την καθοδήγηση της Ζωγράφου του Μουσείου δημιουργώντας το δικό τους χάρτινο αγγείο, εμπνευσμένο από τα εκθέματα που ανακάλυψαν.
* Ώρα διεξαγωγής: 11:00 – 12:30
* Αριθμός παιδιών ανά πρόγραμμα: 25

Να σημειωθεί πως όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις παρέχονται δωρεάν για τα παιδιά. Επειδή ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος λόγω του εικαστικού εργαστηρίου, κρίνεται απαραίτητη η δηλώση συμμετοχής κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης στα τηλ. 213 214 4856, -4858, -4866, -4893 (από 13 /6)

www.namuseum.gr

 


 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.