Καλλιτεχνικό Camp από τις «Μορφές Έκφρασης»

Καλλιτεχνικό Camp από τις «Μορφές Έκφρασης»

Το summer Camp των Μορφών Έκφρασης «Φύση & Πολιτισμός» για παιδιά 5-14 ετών συνεχίζεται από 27 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2018. Τα καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται σε ένα πανέμορφο δάσος πολύ κοντά στην πόλη, στον υπέροχο Βοτανικό Κήπο Διομήδους στο Χαϊδάρι. Τα παιδιά χωρίζονται σε μικρά γκρουπ (10-15 ατόμων για τα μικρά παιδιά 5-10 ετών και 15-20 άτομα για τα μεγάλα παιδιά 11-14 ετών), τα οποία ακολουθούν τις ιδιαιτερότητες της κάθε ηλικίας. Τη διαμόρφωση του προγράμματος έχει αναλάβει η Θεατροπαιδαγωγός, Άννα Σεβαστή Τζίμα υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του  Θωμά Κινδύνη και έχει θέμα τη Φύση, τον Πολιτισμό και τις Τέχνες.

Τα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους, θα παρακολουθούν μέσα στην ημέρα 3 καλλιτεχνικά εργαστήρια, ενώ κάθε Τετάρτη είναι ημέρα περιπάτου και παρατήρησης οπότε κι έχουν σχεδιαστεί όμορφες δράσεις μέσα στον κήπο, όπου θα ζωγραφίσουν στη φύση, θα φυτέψουν, θα γνωρίσουν πουλιά κ.ά. Τις Παρασκευές στις 14:00 τα παιδιά θα παρουσιάζουν μικρές παραστάσεις, εκθέσεις με τα έργα τους κ.λπ και περιμένουν με χαρά τους γονείς τους να τα καμαρώσουν. Τα εργαστήρια που θα παρακολουθήσουν τα παιδιά είναι:
Θέατρο: Συναισθήματα, παραμύθια, μικροί ρόλοι, θεατρικό παιχνίδι, δραματοποίηση, αυτοσχεδιασμός, μικρά ποιήματα, γλωσσοδέτες.
Μουσική: Μουσικά παιχνίδια, μικρή ορχήστρα Orff, τραγούδι, εργαστήρι κρουστών, Μουσική & Φαντασία, Κατασκευές μουσικών οργάνων.
Κίνηση: Δημιουργική Κίνηση, Παραδοσιακός χορός, Capoeira, Κίνηση και Φαντασία, Κίνηση & Επικοινωνία
Εικαστικά: Εργαστήριο Ζωγραφικής, Γλυπτική, Μικροί ντετέκτιβ και αποτυπώματα, Εικαστικό εργαστήριο επικοινωνίας, Μάσκες, σκηνικά αντικείμενα.
Εργαστήρι Επικοινωνίας: Παιχνίδια επικοινωνίας, τσουβαλοδρομίες, σκυταλοδρομίες, παραδοσιακά παιχνίδια.

Τρόπος λειτουργίας του καλλιτεχνικού camp
Προσέλευση: 8:00 - 8:55
Εκπαιδευτικό 9:00 - 13:00
Παραλαβή των παιδιών: από τη 13:00 και ανά μία ώρα μέχρι τις 16:00
Φύλαξη: όσα παιδιά παραμένουν μετά τη 13:00 θα φάνε το μεσημεριανό τους και στη συνέχεια ακολουθούν το πρόγραμμα φύλαξης μέχρι το αργότερο στις 16:00 (ελεύθερο παιχνίδι, οργανωμένα παιχνίδια από τους εμψυχωτές, ανάγνωση βιβλίων και παραμυθιών, ελεύθερη ζωγραφική κ.α.). Τα παιδιά παραλαμβάνονται καθημερινά από την είσοδο του Βοτανικού κήπου Διομήδους από τον υπεύθυνο του camp και στη συνέχεια τα παραλαμβάνει ο υπεύθυνος της ομάδας τους για να ξεκινήσει το ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

* Το 5ο καλοκαιρινό καλλιτεχνικό camp συνεχίζεται και για τις εξής περιόδους:
(Το κάθε παιδί μπορεί να παρακολουθήσει κατ’ επιλογή 1 ή 2 εβδομάδες).
1η εβδομάδα 27 - 31 Αυγούστου 2018
2η εβδομάδα 03 - 07 Σεπτεμβρίου 2018

* Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες:
210 3464903, 210 3464002
morfesekfrasis@gmail.com, www.morfesekfrasis.gr
Μορφές Έκφρασης , Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα

 

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.