Καντίνσκι, Μαλέβιτς, Έσερ και Μοντριάν για παιδιά!

Καντίνσκι, Μαλέβιτς, Έσερ και Μοντριάν για παιδιά!

Καντίνσκι, Μαλέβιτς, Έσερ και Μοντριάν! 4 αγαπημένοι καλλιτέχνες από την εποχή που διάβαζα μετά μανίας στη σχολή όποιο θεωρητικό κείμενο έβρισκα που να τους αναφέρει, όποια πληροφορία έπεφτε στα χέρια μου για τη ζωή τους, σε μια προσπάθεια να καταλάβω ακόμη περισσότερα για τα μεγαλειώδη έργα τους.

 

Ο Δημήτρης Χασάπης, καθηγητής Μαθηματικής Εκπαίδευσης στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών, χρησιμοποιεί το έργο των τεσσάρων αυτών καλλιτεχνών με σκοπό να εξοικειωθούν τα παιδιά με μαθηματικές έννοιες, με ένα τρόπο διαφορετικό, διασκεδαστικό και διαδραστικό.

Προτείνει δραστηριότητες που θα δεν θα βοηθήσουν το παιδί να έρθει πιο κοντά στα μαθηματικά αλλά και στην τέχνη, να γίνει για λίγο ένας μικρός καλλιτέχνης και ο ίδιος!

Η σχέση του Μαλέβιτς με τα γεωμετρικά σχήματα και το ενδιαφέρον του Έσερ για τη συμμετρία, οι καθετότητες στα έργα του Μοντριάν και η εμμονή του Καντίνσκι στα κυκλικά σχήματα, γίνονται η αφορμή για μια άκρως διασκεδαστική απασχόληση! 

 

Μικρά παραρτήματα με βιογραφικά στοιχεία του καλλιτέχνη και πληροφορίες για τα χρώματα, λειτουργούν ως πρόλογος και επίλογος, αντίστοιχα, σε κάθε ένα από τα βιβλία της σειράς.

 

Τα 4 βιβλία της σειράς «Μαθαίνω Μαθηματικά μέσα από την τέχνη», του Δημήτρη Χασάπη, κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και μπορείς να τα βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.