Ησυχία του Tom Percival | Εκδόσεις Ίκαρος

Ησυχία του Tom Percival | Εκδόσεις Ίκαρος

Ζούσε κάποτε ένα πουλάκι, που είχε μια γαλάζια πιτσιλιά στο ένα της φτερό. Της άρεσε να πετάει στον ουρανό, όπου όλα ήταν ήσυχα και γαλήνια –μακριά από το δάσος, όπου ένα πανδαιμόνιο από φωνές υψώνονταν στον αέρα… αφήνοντας ελάχιστο χώρο στη φωνούλα της να ακουστεί.

Μια μέρα όμως αρκεί για να αλλάξει τη ζωή όλων των ζώων στο δάσος, δείχνοντάς μας ότι ακόμα και οι πιο σιγανές φωνές μπορούν να ακουστούν, παρασύροντας και όλους μας προς αυτή την κατεύθυνση.

Μια τρυφερή ιστορία από τον βραβευμένο δημιουργό των βιβλίων Η θάλασσα είδε, Η Αόρατη και το Ποτάμι, Tom Percival.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Tom Percival είχε μια ασυνήθιστη παιδική ηλικία στο Νότιο Shropshire: μεγάλωσε σε ένα ετοιμόρροπο τροχόσπιτο, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ή θέρμανση. Αυτά τα χρόνια τον διαμόρφωσαν. Οδηγήθηκε αργότερα στη συγγραφή και τη ζωγραφική. Αφού δοκίμασε να μείνει σε αρκετές μεγάλες πόλεις, αποφάσισε ότι πάντα ανήκε στην εξοχή, και τώρα ζει στην άκρη του Rodborough Common, με τη φίλη του και τους δύο μικρούς γιους τους.

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ

Ο Richard Jones μεγάλωσε στο Λήμινγκτον Σπα πριν μετακομίσει στο Ντέβον για να σπουδάσει Εικονογράφηση στο Πανεπιστήμιο Plymouth του Έξετερ και δεν επέστρεψε ποτέ σπίτι! Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του, παρέμεινε για να ολοκληρώσει το διδακτορικό του. Ενώ εργαζόταν για τη διατριβή του, έπιασε μια «προσωρινή δουλειά» στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Έξετερ και κάπως προέκυψε να εργάζεται εκεί για περισσότερα από δέκα χρόνια. Όταν δεν βρίσκεται στο γραφείο του, απολαμβάνει να τριγυρνάει στη θάλασσα, να κολυμπά σε ποτάμια, να περπατά στο δάσος, να ακούει ηχητικά βιβλία στο λεωφορείο και να περνάει χρόνο με τη γάτα του. Πλέον εργάζεται ως συγγραφέας και εικονογράφος.

 

Αγοράστε το βιβλίο εδώ.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.