Ιανουάριος-Μάρτιος 2023 | Συνοπτικά οι παιδικές εκδηλώσεις της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο

Ιανουάριος-Μάρτιος 2023 | Συνοπτικά  οι παιδικές εκδηλώσεις της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο

Μετά την μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, συνεχίζονται οι κυριακάτικες εκδηλώσεις για παιδιά της Μουσικής Βιβλιοθήκης. Συνολικά, παρουσιάζονται 2 βρεφικά έργα, 2 θεατρικά έργα για παιδιά 3-10 ετών, και 6 διαφορετικά εκπαιδευτικά μουσικά προγράμματα για παιδιά από 2-12 ετών.

ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΩΣ 3 ΕΤΩΝ

ΑΒΓΩ
Για 4η χρονιά
Βρέφη και μικρά παιδιά βιώνουν μια αξέχαστη πολυαισθητική εμπειρία, με σκηνική δράση και ζωντανή μουσική, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για τους μικρούς-μικρούς θεατές. Το Αυγό ως αρχή. Το Αυγό ως το «μέσα», το «ζεστά», ως ασφάλεια αλλά και ως προετοιμασία. Όλοι ήμασταν μέσα σε ένα αυγό. Κι όλοι θελήσαμε, τολμήσαμε να βγούμε από αυτό. Στην παράσταση παρακολουθούμε ένα μικρό ανθρωπάκι που αναπτύσσεται και προετοιμάζεται για τον έξω κόσμο, μέσα σε ένα αυγό, μέχρι τη στιγμή της απόφασης «Θα βγω!».

Ιδέα: Αντώνης Παπαθεοδούλου, Στέλλα Σερέφογλου
Σκηνοθεσία: Στέλλα Σερέφογλου
Με την Αθηνά Μουστάκα και τον Μιχάλη Λατουσάκη

* Θέατρο για βρέφη από 10 μηνών και παιδιά έως 3 ετών με τους γονείς τους 
* Κάθε Κυριακή στις 10:30
* Διάρκεια: 40'
* Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ.

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ
Για 2η χρονιά
Μια μαγική και πολύχρωμη παράσταση που, με όχημα τη φαντασία, μας ταξιδεύει σ’ έναν κόσμο με εξωτικά πουλιά, πολύχρωμα ψάρια, έναστρους ουρανούς και πλούσια παλάτια, όπου όλα είναι πιθανά! Καθισμένοι σε μαξιλάρια, οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους, παρακολουθούν μια ταλαντούχα χορεύτρια-περφόρμερ κι έναν χαρισματικό μουσικό κρουστών, και συμμετέχουν ενεργά, βοηθώντας τη Βασίλισσα της ιστορίας στο ταξίδι της για την αναζήτηση της πραγματικής ευτυχίας.

Δημιουργός, χορεύτρια: Σάρα Τοσκάνο
Σκηνοθεσία: Λάμπρος Φισφής
Με τη Σάρα Τοσκάνο και τον Σόλη Μπαρκί

* Θέατρο για βρέφη από 10 μηνών και παιδιά έως 3 ετών με τους γονείς τους 
* Κάθε Κυριακή στις 12:30
* Διάρκεια: 45'
* Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ.

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 2-10 ΕΤΩΝ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕ 4 ΠΡΑΞΕΙΣ &
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕ 4 ΠΡΑΞΕΙΣ bébé
Γονείς και παιδιά ακολουθούν το μονοπάτι δύο μελωδιών, μέσα από τους ήχους και τις φωνές των τεσσάρων εποχών και φτιάχνουν ένα μουσικό περιβάλλον εναρμονισμένο με τους μουσικούς κανόνες της φύσης. Είναι ικανή η μουσική να τους βοηθήσει να κατανοήσουν το πέρασμά τους μέσα από τις εποχές; Με τη συνοδεία των μουσικών οργάνων (πιάνο, βιολί, μουσικό πριόνι, μεταλλόφωνο, φλογέρες κ.ά.) οδηγούνται σε απαντήσεις και συμπεράσματα μοναδικά και απολύτως "φυσικά"!

Επιμέλεια, σχεδιασμός: Χριστέλα Γκιζέλη
Υλοποίηση: Χριστέλα Γκιζέλη, Γιώργος Μωραΐτης

* Για παιδιά από 2,5 ετών με τους γονείς τους | Κάθε Κυριακή στις 13:30 | Διάρκεια: 45' | Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ.
* Για παιδιά 6-10 ετών | Κάθε Κυριακή στις 15:30 | Διάρκεια: 60' | Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ.

ΕΝΑΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
Για 3η χρονιά

Πού πηγαίνουν οι μνήμες όταν τις ξεχνάμε; Και πώς τα βγάζει κανείς πέρα σ’ έναν κόσμο που επιμένει να ξεχνά; Ο μικρός Κωστής ζει τον μεγαλύτερο φόβο του, όταν οι δικοί του ξεχνάνε τα γενέθλιά του! Το μόνο που του μένει είναι να μοιραστεί την τούρτα του με τον φανταστικό φίλο του, τον Σωκράτη τον ελέφαντα, και να ξεκινήσει μαζί του μια ανατρεπτική περιπέτεια. Ένα τρυφερό μουσικό έργο, που προσεγγίζει το θέμα της απώλειας της μνήμης, δείχνοντας πως η δημιουργική σκέψη και το παιχνίδι γεφυρώνουν τις διαφορές.

Συγγραφή: Ειρήνη Αναγνωστοπούλου
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κοιλάκος
Με τους Ειρήνη Αναγνωστοπούλου, Τάσο Αντωνίου, Μιχάλη Κοιλάκο και Γιάννη Πλιάκη.

* Παράσταση για παιδιά 3-9 ετών
* Κάθε Κυριακή στις 11:30
* Διάρκεια: 70'
* Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ.

O ΜΠΑΛ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ
Μια παράσταση με το ιδιαίτερο αποτύπωμα της ομάδας Patari Project. Οι ηθοποιοί, χρησιμοποιώντας την τεχνική της πλατφόρμας, δημιουργούν εικόνες, ρυθμούς, τοπία, ήχους, χαρακτήρες και ζωντανεύουν διαφορετικούς κόσμους. Θα διηγηθούν την ιστορία της μικρής Μαριλού που, ακολουθώντας το μπαλόνι της τον Μπαλ, ταξιδεύει σε κόσμους πραγματικούς και φανταστικούς. Στο διαδραστικό φινάλε της παράστασης μικροί και μεγάλοι θεατές, θα δημιουργήσουν τους δικούς τους κόσμους.

Ιδέα: Patari Project
Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου
Με την Ελένη Βλάχου, την Αιμιλία Κεφαλά και τον Γιώργο Σύρμα

* Παράσταση για παιδιά 4-10 ετών
* Κυριακές στις 15:00
* Διάρκεια: 70'
* Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ MUSIXLAB

DIGITAL VEGAN ORCHESTRA
Μουσική με καλώδια, κυκλώματα, υπολογιστές και… φρούτα! Τώρα τα μήλα, τα πορτοκάλια και οι μπανάνες παίζουν μουσική! Αλήθεια, πώς να ακούγονται; Στο πρόγραμμα, που σχεδιάστηκε σύμφωνα με το δια-επιστημονικό μοντέλο STEAM, τα παιδιά θα κατασκευάσουν τα δικά τους μουσικά όργανα, θα πειραματιστούν με τους μουσικούς ήχους και θα σχηματίσουν μια ψηφιακή φρουτένια ορχήστρα. Μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας το φρούτο σας!

Σχεδιασμός, επιμέλεια, υλοποίηση: Ελισάβετ Περακάκη, Γιάννης Μυγδάνης

* Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 6-8 ετών 
* Κυριακές στις 12:00
* Διάρκεια: 90'
* Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ.

ΗΧΟΙ & ΜΠΛΙΜΠΛΙΚΙΑ
Πώς κατασκευάζεται ένα ηλεκτρονικό ψηφιακό όργανο; Από ποια στοιχεία αποτελείται ένα συνθεσάιζερ; Πώς συνδέεται ο ηλεκτρισμός με τον ήχο; Μπορούμε να συνοδεύσουμε ηχητικά μια ταινία χωρίς να ξέρουμε μουσική; Με τη βοήθεια των littleBits και ακολουθώντας τις αρχές του δια-επιστημονικού μοντέλου SΤΕΑΜ, θα κατασκευάσουμε τα δικά μας πρωτότυπα ηλεκτρονικά μουσικά όργανα με κυκλώματα, χωρίς καλώδια και θα συνθέσουμε μουσική για ένα κινούμενο σχέδιο.

Σχεδιασμός, επιμέλεια, υλοποίηση: Ελισάβετ Περακάκη, Γιάννης Μυγδάνης

* Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 7-11 ετών
* Κυριακές στις 12:00
* Διάρκεια: 90'
* Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών | Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη 1, Αθήνα | Πληροφορίες: 210 7282333 | www.megaron.gr

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.