«Η Στιγμούλα και ο Γραμμούλης» | Μια παιδική αφήγηση-πρόσκληση για ατελείωτο παιχνίδί από τις εκδ. Φουρφούρι

«Η Στιγμούλα και ο Γραμμούλης» | Μια παιδική αφήγηση-πρόσκληση για ατελείωτο παιχνίδί από τις εκδ. Φουρφούρι

Στο album της Veronique Cauchy και του Laurent Simon «Η στιγμούλα και ο γραμμούλης» πρωταγωνιστούν μία τελεία (στιγμούλα) και μία παύλα (γραμμούλης)! Αμέσως ξεκινούν να παίζουν μαζί. Θα ενωθούν και θα γίνουν μία τραμπάλα, ένα μπάντζο, ένα σαλιγκάρι, ένας έλικας αεροπλάνου…Θα πειραματιστούν, θα διασκεδάσουν και θα γελάσουν.

Σύντομα, όμως, θα βαρεθούν να κάνουν τα ίδια και τα ίδια και θα  καλέσουν μερικούς φίλους να τους συναντήσουν. Στιγμούλες και γραμμούληδες καταφτάνουν από παντού και ξαναπιάνουν τα παιχνίδια μίμησης που είναι καλύτερα από πριν. Θα γίνουν και μπαλόνι, και ποδήλατο, αλλά και χαρταετός και ομπρελίνο…

Ενθουσιασμένοι από την ικανότητά τους να κάνουν τόσα πολλά, θα αποφασίσουν να δημιουργήσουν μια πόλη ασπρόμαυρη για να ζήσουν όλοι μαζί. Όμως, κάτι λείπει ακόμη… Από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη θα έρθουν χρωματιστοί φίλοι να εγκαταστάθουν στην πόλη. Θα αναμειχθούν μεταξύ τους και η πόλη τους θα γίνει καταπληκτική.

Μην σας παρασύρει ο τίτλος. Η στιγμούλα και ο γραμμούλης δεν είναι μάθημα γραμματικής για τα σημεία στίξης, αλλά μια παιδική αφήγηση-πρόσκληση για ατελείωτο παιχνίδί. Διαφορετικά σχέδια, σχήματα και χρώματα θα βοηθήσουν τα παιδιά να καταλάβουν ότι μέσα από τη διαφορετικότητα μπορούμε να συνυπάρχουμε και ότι η μοναδικότητα του καθενός είναι αυτό που μας κάνει αποδεκτούς και ξεχωριστούς.

Ένα έξυπνο και πρωτότυπο album από τις εκδόσεις Φουρφουρί.

Veronique Cauchy Laurent Simon
Η στιγμούλα και ο γραμμούλης
Μτφρ Χριστίνα Θεοχάρη
Εκδόσεις Φουρφουρί

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.