Η shift έχει στόχο να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε την εκπαίδευση!

Η shift έχει στόχο να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε την εκπαίδευση!

Η shift είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός που σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις για παιδιά όλων των ηλικιών. Aκολουθεί την φιλοσοφία του STEAM (Science Technology Εngineering Art Mathematics), σύμφωνα με την οποία το παιδί αναλύει και συνθέτει πληροφορίες από διάφορους τομείς και επιστήμες, προκειμένου να προσδιορίσει και να λύσει σύνθετα ρεαλιστικά προβλήματα. Έτσι, οι γνώσεις δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά εργαλείο για την ανάπτυξη της κριτικής και δημιουργικής σκέψης. Παράλληλα, στοχεύει στην καλλιέργεια των κοινωνικών δεξιοτήτων, που είναι εξίσου σημαντικές για την μελλοντική πορεία των παιδιών.

Η έδρα των δράσεων της shift βρίσκεται στη Σχολή Μωραΐτη στο Ψυχικό και τα προγράμματά της απευθύνονται σε μαθητές 5-16 ετών, από όλα τα σχολεία.

Η διαφορά της shift

• Σχεδιάζει τα concepts των προγραμμάτων της και δεν χρησιμοποιεί έτοιμο εκπαιδευτικό υλικό, που επαναλαμβάνεται σε πολλά κέντρα ρομποτικής. Τα παιδιά δεν ακολουθούν προκαθορισμένες οδηγίες με στόχο να κατασκευάσουν ένα συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά συνεργάζονται με την ομάδα τους και κατασκευάζουν τη δική τους διαφορετική πρόταση.

• Δεν απευθύνεται μόνο σε «έξυπνα» παιδιά, καθώς πιστεύει ότι όλα τα παιδιά μπορούν να εξελιχθούν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Τα μαθήματα είναι πολλαπλών ταχυτήτων και προσαρμόζονται στις ανάγκες των μαθητών.

• Δεν περιορίζεται στη χρήση ενός εκπαιδευτικού σετ ανά ομάδα, αλλά το εμπλουτίζει με πρόσθετα υλικά και κατασκευές, που καθιστούν τα προγράμματά της μοναδικά.

Τα προγράμματα της shift

shift junior robotics – Ρομποτική για παιδιά 5-7 ετών, με την εισαγωγική πλατφόρμα ρομποτικής LEGO® WeDo 2.0.

shift pro robotics – Ρομποτική για παιδιά 8-16 ετών, με την πλατφόρμα LEGO® MINDSTORMS® EV3.

shift architecture – Αρχιτεκτονική για παιδιά 7-16 ετών, με το LEGO® Architecture Studio.

shift industrial design – Βιομηχανικός σχεδιασμός για παιδιά 8-16 ετών, με τη χρήση CAD software και 3d printing.

 

https://shift.edu.gr
https://www.facebook.com/shift.edu.gr/
info@shift.edu.gr
6979238350 / 6973785279

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.