Η [μία και μοναδική] ΜΑΥΡΗ ΘΡΟΥΜΠΑ

Η [μία και μοναδική] ΜΑΥΡΗ ΘΡΟΥΜΠΑ

Πόσες φορές έχει πέσει στα χέρια σου ένα παιδικό βιβλίο με πρωταγωνιστές μαύρες θρούμπες (τα διαμάντια ντε, όχι τις ελιές!), καπετάνιους, παγόνια και κουκούτσια; Σου φαίνονται, μήπως, κάπως ασύνδετα μεταξύ τους; Τι θα σκεφτείς, λοιπόν, αν σου πω ότι όλα τα παραπάνω συνδέονται με αξιοζήλευτη δεξιοτεχνία, με μαθηματικούς γρίφους, σημαντικές προσωπικότητες την φιλοσοφίας και των επιστημών και μερικά ισπανικά τσούρος, βουτηγμένα σε σοκολάτα;

Το ξέρω, μπερδεύτηκες! Γιατί το βιβλίο που γράφει η Λέλα Στρούτση είναι κάτι που πρέπει να ανακαλύψεις ολομόναχος-η, και γιατί ό,τι και να σου πω εγώ δεν είναι αρκετό για να περιγράψει τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτές τις ευφάνταστες σελίδες!

 

Μια ιστορία με ολίγον μυστήριο, αρκετούς υπόπτους και μία χαμένη μαύρη θρούμπα. Αυτήν που ο Οκτάβιος Παζλ προσπαθεί να βρει και που στην προσπάθειά του, εσύ θα ζήσεις μια απ΄τις πιο ζωηρές περιπέτειες!

Η Λέλα Στρούτση γράφει μια πανέξυπνη παιδική ιστορία, η οποία συνδέεται με πολλές μαθηματικές έννοιες και σε κάνει να απορείς που τα σχολεία ακόμη δεν έχουν επιλέξει το συγκεκριμένο βιβλίο για μία πρώτη επαφή των παιδιών με τον γοητευτικό κόσμο των μαθηματικών. Λεκτικά παιχνίδια καθ'όλη τη διάρκεια της αφήγησης κάνουν την ίδια την διαδικασία της ανάγνωσης, ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό παιχνίδι. Ενώ οι τίτλοι κάθε κεφαλαίου, είναι από μόνοι του μια μαθηματική πράξη.

Αν μπορείς να ξεχωρίσεις αυτό το βιβλίο ανάμεσα σε ένα πλήθος παιδικών αναγνωσμάτων, δεν είναι μόνο για την ιστορία αλλά και για την εικονογράφησή του.

Η ίδια η συγγραφέας, κάνει την πρώτη της απόπειρα να εικονογραφήσει και να γράψει η ίδια ένα βιβλίο, και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από υπέροχο. Σελίδες γεμάτες χρώματα και φιγούρες που απογειώνουν, στην κυριολεξία, το βιβλίο. (μεταξύ μας, κρατήθηκα πολύ για να μην τις κόψω και γεμίσω τον τοίχο μου με τις ολοσέλιδες ζωγραφιές!)

Το βιβλίο της Λέλας Στρούτση, «Η [μία και μοναδική] ΜΑΥΡΗ ΘΡΟΥΜΠΑ» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέδρος και μπορείς να το βρεις εδώ

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.