Η ιστορία του χαρτιού για παιδιά, από τις Εκδόσεις Αιώρα

Η ιστορία του χαρτιού για παιδιά, από τις Εκδόσεις Αιώρα

Η Σοφία Ζαραμπούκα γράφει και εικονογραφεί ένα παιδικό βιβλίο για την ιστορία του χαρτιού. Και αν πολλοί αναρωτιέστε, η ιστορία του ξεκινάει από την Κίνα! 

Με όχημα ένα χάρτινο καραβάκι, η αφήγηση κάνει στάσεις σε όλους του σημαντικούς πολιτισμούς μαθαίντας στα παιδιά πληροφορίες για την επεξεργασία και την χρήση του χαρτιού στον εκάστοτε γεωγραφικό χώρο. Σημαντικές προσωπικότητες συνομιλούν και ξεσκεπάζουν σημεία της ιστορικής συνέχειας, αθέατα στα παιδικά μάτια. Και η αρχή για ένα χωροχρονικό ταξίδι μόλις έγινε!

Μεταξύ Θιβέτ και Ιαπωνίας, Ισπανίας και Αγγλίας, η Σοφία Ζαραμπούκα βρίσκει το χώρο να προσφέρει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θέματα που θα μπορούσαν να απασχολήσουν το παιδικό μυαλό: Ποια να είναι άραγε η ιστορία του χαρτιού;

Βασισμένο στην επιστημονική μελέτη των Μαρίνου Βλέσσα και Μαρίας Μαλακού «Ιστορία του χαρτιού» (Εκδόσεις Αιώρα, 2010), το βιβλίο αυτό είναι μόνο η αρχή για το πιο σημαντικό ταξίδι των παιδιών, το ταξίδι στη γνώση και την πληροφορία, στον κόσμο και τον πολιτισμό, τις επιστήμες, την ιστορία και, τελικά, στην ζωή ολόκληρη. Η λιτή εικονογράφιση του βιβλίου με μελάνι και ζωηρά χρώματα, κάνει κάθε σελίδα της ιστορίας ακόμη πιο συναρπαστική. Στο τέλος του βιβλίου, η συγγραφέας κάνει μια θεατρική διασκευή της ιστορίας, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει μια εξαιρετική δράση για κάθε εκπαιδευτικό ή γονέα!

 

Το βιβλίο «Χάρτινο το καραβάκι. Η ιστορία του χαρτιού» της Σοφίας Ζαραμπούκα, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αιώρα και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.