Η ερωτευμένη Μπόσα Νόβα

Η ερωτευμένη Μπόσα Νόβα

Η μπόσα νόβα είναι ένα είδος της βραζιλιάνικης μουσικής που αναπτύχθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο και διαδόθηκε παγκοσμίως στη δεκαετία του 1939 και του 1943. Η φράση «μπόσα νόβα» σημαίνει κυριολεκτικά «νέος ρυθμός».

 

Σε αυτό το νέο ρυθμό, κινείται και η παιδική ιστορία της Στέργιας Κάββαλου. Μια ιστορία αγάπης μεταξύ δύο, φαινομενικά, αταίριαστων ηρώων. Μια ιστορία αγάπης μεταξύ μιας πεταλούδα και ενός μουσικού, ενός μικρού ποντικού. Όσο η κάμπια ονειρεύεται να γίνει πεταλούδα για να πετάξει, τόσο ο μικρός ποντικός μαγεύει όσους τον ακούνε να παίζει μουσική και να τραγουδάει. Και τα ομορφότερα συμβαίνουν όταν αυτοί οι δύο ήρωες θα συναντηθούν και, με κάποιο τρόπο, θα ζήσουν μια κοινή ζωή!

«Έχεις ακούσει που λένε ότι πίσω από κάθε τραγούδι κρύβεται και μια ιστορία;» Ε, πίσω, λοιπόν, από αυτή την ιστορία κρύβεται ένα τραγούδι. Μια υπέροχη μπόσα νόβα!

Η εικονογράφιση έγινε από τον Μάριο Ιωαννίδη.

 

Το βιβλίο «Η Ερωτευμένη Μπόσα Νόβα», της Στέργιας Κάββαλου, κυκλοφορεί από το Ιπτάμενο Κάστρο και μπορείς να το βρεις εδώ.

 

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.