Η απίστευτη αποκάλυψη του Σεμπαστιάν Μοντεφιόρε

Η απίστευτη αποκάλυψη του Σεμπαστιάν Μοντεφιόρε

«Τα ζώα του κόσμου υπάρχουν για τους δικούς τους λόγους. Δε φτιάχτηκαν για τους ανθρώπους, όπως οι μαύροι δε φτιάχτηκαν για τους λευκούς ή οι γυναίκες για τους άντρες»

                                                                                                                                           Άλις Γουόκερ

 «Η απίστευτη ιστορία του Σεμπαστιάν Μοντεφιόρε» είναι πράγματι μια απίστευτη ιστορία! Πρωταγωνιστής ένας μάλλον περίεργος κύριος, μοναχικός και κλειστός που ανακαλύπτει κάτι μοναδικό. Κάτι που θα αναταράξει τις ήρεμες μέρες μιας ολόκληρης κονωνίας.

 

Ο κύριος Μοντεφιόρε έχει ένα ατύχημα, το οποίο τον οδηγεί σε μία αδιανόητη ανακάλυψη για τον κόσμο των ζώων. Τα σκυλιά μιλάνε! Και γίνονται ο πρώτος του στόχος, στόχος που πιστεύει ότι σύντομα θα κινηθεί εναντίον του ανθρώπινου γένους.

Μόνο που, όπως πολλάκις έχει επιβεβαιώσει και η πραγματικότητα, τα ζώα είναι πάντα κοντά στον άνθρωπο, για να τον βοηθήσουν. Ενώ οι άνθρωποι είναι αυτοί που τελικά αποδεικνύονται οι ''κακοί'' της ιστορίας.

Μια ιστορία ευφάνταστη, πρωτότυπη, συναρπαστική, γεμάτη δράση με μικρά ή μεγαλύτερα μυστήρια, που θα διασκεδάσει τους μικρούς αναγνώστες. Είναι ταυτόχρονα μια ιστορία που μέσα από τη ζωντανή και περιπετειώδη αφήγησή της, αναδεικνύει ζητήματα όπως η φιλία, η σχέση ανθρώπου και ζώου, η διαφορετικότητα, η εμπιστοσύνη, η συλλογικότητα αλλά και πολλά άλλα. Θέματα που ξεπηδούν σαν φυσική σκέψη μετά το τέλος κάθε κεφαλαίου.

 

«Πρέπει πάντα να έχουμε υπόψη ότι θα μπορούσε να ήμαστε εμείς που έχουμε ανάγκη τους άλλους. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια δίκαιη κοινωνία. Πρέπει να φανταζόμαστε πάντα ότι είμαστε στη θέση του πιο αδύναμου.»

Την εικονογράφηση κάνει η Δέσποινα Μανώλαρου.

Το βιβλίο «Η απίστευτη αποκάλυψη του Σεμπαστιάν Μοντεφιόρε» της Άννας Κουππάνου, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέδρος και μπορείς να το βρεις εδώ.

 

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.