«Όταν αρρώστησε ο ήλιος» από την feelgood

«Όταν αρρώστησε ο ήλιος» από την feelgood

Έχεις φανταστεί ποτέ τι θα γινόταν αν εξαφανιζόταν ο ήλιος; Χμμ, άσε καλύτερα! Θα ήταν εφιαλτικό. Σου ευχόμαστε να μην ζήσεις ποτέ με τον ήλιο εξαφανισμένο ωστόσο υπάρχουν μερικοί τύποι που το έζησαν και μπορούν να σου διηγηθούν ολόκληρη την ιστορία τους. Θέλεις να την ακούσεις;

Ήρωες σε αυτή την ιστορία είναι τα ζώα του δάσους μα ο κεντρικός πρωταγωνιστής δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Ήλιο, που καταφέρνει να πάρει όλο το ενδιαφέρον πάνω του διά της απουσίας του! Οι μέρες στο δάσος συνήθως περνούν αβίαστα και δροσερά, υπήρξε όμως και μία μέρα που όλα τα ζώα ξύπνησαν αναστατωμένα γιατί κάτι έλειπε... Ο Ήλιος! Φαίνεται πως είχε αρρωστήσει και αποσύρθηκε για λίγο στον δικό του «κόσμο». Και τότε είναι που ξεκινάει η περιπέτεια. Όλα τα ζώα φανερά τρομαγμένα, συναντιούνται για να μάθουν τι πραγματικά συνέβη. Συζητούν, λογομαχούν (θα ξέρεις άλλωστε για διάφορα ζώα που δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις στο δάσος), αναζητούν την λύση. Μόνο που η λύση θα έρθει μονάχα εάν ενωθούν όλα μαζί και δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Λες να τα καταφέρουν;

Το έμμετρο παραμύθι της Γωγώς Σούρλα είναι γεμάτο νοήματα για την φιλία, την συνεργασία και την αποδοχή. Οι ήρωες μέσα από ζωντανούς διαλόγους, εκφράζουν τις ανησυχίες τους, τις φοβίες τους, σκέψεις που δεν αφορούν μονάχα τη ζωή στο δάσος αλλά και τους ίδιους τους ανθρώπους.

Μα είναι ποτέ δυνατό να μιλήσουμε για ένα απλό παραμύθι όταν κυκλοφορεί από την feelgood; Όχι! Μιλάμε σίγουρα για ένα μουσικό παραμύθι, γεμάτο μελωδίες και νότες! Με πολλούς τραγουδιστές που δίνουν τη φωνή τους ώστε οι περιπέτειες των ζώων να γίνουν ολοζώντανες και να διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους. Το cd με όλα τα τραγούδια θα το βρεις στο τέλος του βιβλίου. 

Στα τραγούδια συμμετέχουν οι: Γιάννης Ζουγανέλης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Παντελής Θαλασσινός, Θοδωρής Μαραντίνης, Μαρίνα Δακανάλη, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Παντελής Καναράκης, Πάνος Μουζουράκης, Ματθίλδη Μαγγίρα, Αλεξάνδρα Ούστα, Νίκος Στρατάκης, Γιώργος Στρατάκης, Μελίνα Μακρή (Vegas), Zeraw (Vegas) και ο Αδάμαντας (Prof. Sinnerz). Τη μουσική υπογράφουν οι έτερονίμισυ. 

Η εικονογράφηση έγινε από την Νατάσσα Ταπάκη.

Καλή ακρόαση και, φυσικά, ανάγνωση!

 

 

Το βιβλίο «Όταν αρρώστησε ο ήλιος» τη Γωγώς Σούρλα κυκλοφορεί από την feelgood.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.