«Έχεις απάντηση»; Δύο εξαιρετικά βιβλία που λύνουν κάθε παιδική απορία!

«Έχεις απάντηση»; Δύο εξαιρετικά βιβλία που λύνουν κάθε παιδική απορία!

Γνωρίζουμε εδώ και χρόνια τις εκδόσεις Τραυλός για τα εξαιρετικά βιβλία εκλαϊκευμένης επιστήμης που παρουσιάζουν στους αναγνώστες! Βιβλία για γνωστούς επιστήμονες, μαθηματικούς, φιλοσόφους και όχι μόνο, που εισάγουν το κοινό στο μαγικό τους κόσμο με τον πιο κατανοητό τρόπο. Βιογραφίες, βιβλία για την θρησκεία και την ιατρική, τα μαθηματικά και την θεωρία του χάους είναι λίγες μόνο θεματικές από αυτές που μπορείς να ανακαλύψεις.

Και τώρα περνάμε στα δικά μας! Τα αγαπημένα παιδικά βιβλία που διαβάζουμε μετά μανίας! Μόνο που αυτή τη φορά ξεφύγαμε ολοκληρωτικά από τις ονειρικές ιστορίες και τα περιπετειώδη αναγνώσματα και διαβάσαμε δύο από τα πιο απολαυστικά βιβλία που ήρθαν ποτέ στα χέρια μας.

 

Η Gemma Elwin Harris επιμελείται δύο βιβλία που θα συνεπάρουν μικρούς και μεγάλους. Πόσες φορές δεν έχεις μείνει άναυδος από τις απορίες των μικρών παιδιών, που στην προσπάθειά τους να κατανοήσουν όλα όσα βλέπουν γύρω τους βρίσκονται σε μία διαρκή αναρώτηση;

Θα πρέπει να είναι επίσης πολλές οι φορές που ενώ οι απαντήσεις σου ήταν γνωστές, δεν μπορούσες με τίποτα να βρεις το κατάλληλο λεξιλόγιο και τον ιδανικό τρόπο για να κάνεις κατανοητή την απάντηση! 

Η μαγεία των απίθανων αυτών ερωτήσεων δεν μπορεί παρά να γεμίσει με χαμόγελα κάθε ενήλικα. Αυθορμητισμός, ειλικρίνεια και αθωότητα είναι τα σίγουρα χαρακτηριστικά που ενώνουν όλες αυτές τις ερωτήσεις. Πλέον υπάρχει κάτι ακόμη που τις συνδέει: δύο εξαιρετικές εκδόσεις που φυσικά περιέχουν και τις αντίστοιχες απαντήσεις! Αυτές που εσύ δυσκολεύεσαι να δώσεις.

Γνωστοί επιστήμονες και ειδικοί κάθε είδους απαντούν σε όποια ερώτηση μπορεί να φέρει ο παιδικός νους και συγκεντρώνονται σε δύο βιβλία γεμάτα χιούμορ, γνώση και έμπνευση. 

 

 

Μεγάλα μυαλά της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας απαντούν στις ερωτήσεις των παιδιών με αμεσότητα και λογική, δίνοντας ένα απολαυστικό αποτέλεσμα.

Γιατί τουρτουρίζουμε όταν κρυώνουμε; Πόσο μακριά βρίσκεται το διάστημα; Πώς πρέπει να φερόμαστε στους κακούς ανθρώπους; Γιατί ο ουρανός είναι μπλε;

Σκέφτεσαι ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω, χωρίς ακαταλαβίστικες λέξεις και επιστημονικές φράσεις; Σου έχουμε την απάντηση(!): τα παραπάνω βιβλία!

Λοιπόν, μπαμπά, έχεις απάντηση;

 

 

Τα βιβλία της σειράς «Έχεις απάντηση;», κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΤΡΑΥΛΟΣ και μπορείς να τα βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.