«Το Κουμπί που κρύωνε» από τις Εκδόσεις Καρυδάκη

«Το Κουμπί που κρύωνε» από τις Εκδόσεις Καρυδάκη

«...Εγώ στου καραβιού μου
το σκοτεινό αμπάρι
έχω κρυμμένο ένα φεγγάρι!»

Ο Μπι το κουμπί είναι αρκετά ταλαιπωρημένo. Κρυώνει και τριγυρνάει προσπαθώντας να καταλάβει τι είναι. Αναρωτιέται μήπως είναι ρόδα ή μήπως μια μαργαρίτα, ίσως και ένα γρανάζι, μέχρι που γνωρίζει αυτούς που θα του λύσουν την απορία! Ένα κολιμπρί και δύο παπαγάλοι, δίνουν την τελική απάνηση και τότε η πραγματική περιπέτεια ξεκινά...

Δεν υπάρχουν και πολλά να πει κανείς για τα παιδικά βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά. Ή μάλλον, έχουν ειπωθεί τόσα πολλά για τον συγγραφέα αυτόν και το τόσο σημαντικό του έργο, που μάλλον θα ήταν πλεονασμός να επιχειρήσω και εγώ να προσθέσω κάτι καινούργιο. Οι ιστορίες του έχουν συντροφεύσει χιλιάδες παιδιά και μεγάλους, έχουν διαβαστεί σε σχολεία και παιδικά δωμάτια και συνεχίζουν να μας συγκινούν κάθε φορά.

«Το Κουμπί που κρύωνε» είναι ένα παραμύθι «ολοζώντανο», γεμάτο μηνύματα και εικόνες από αυτά που ο συγγραφέας ξέρει να μεταφέρει στα παιδιά με τον πιο ευχάριστο και ουσιαστικό τρόπο! Για αυτά τα θέματα που δεν ξέρεις πάντα ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος να μιλήσεις αλλά τον βρίσκεις μέσα από τις σελίδες του ιστοριών που έχεις γράψει ο συγγραφέας.

Η Κική Δημουλά γράφει για τον συγγραφέα: «Ποιητικότατα επιθετικός στην καθιερωμένη μορφή του παραμυθιού, δεν το καταργεί, απλώς του αλλάζει της πλοκής τα μάγια, δίνει υπόσταση στο απίθανο, προτείνει νέα οπτική γωνία, μέσω τη οποίας τα δεδομένα χάνουν την απολυτότητά τους, ανοίγοντας έτσι στη φαντασία νέους δρόμους για μια πιο φιλελεύθερη άσκησή τους.»

Οι Εκδόσεις Καρυδάκη προσφέρουν, με την έκδοση αυτή, ένα ακόμη σημαντικό έργο του Ευγένου Τριβιζά στους αναγνώστες και τις ευχαριστούμε για αυτό! Μάθε περισσότερα γι'αυτές και τις εκδόσεις τους, εδώ.

 

Το βιβλίο «Το Κουμπί που κρύωνε» του Ευγένιου Τριβιζά, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καρυδάκη και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.