Εργοστάσιο Χριστουγέννων

Εργοστάσιο Χριστουγέννων

Mερικές φορές η πραγματικότητα πλησιάζει τόσο πολύ τη φαντασία που μπερδεύεσαι όμορφα. Όπως συμβαίνει εκεί στην Τεχνόπολη κάθε Χριστούγεννα στο «Christmas Factory». Από πέρυσι που το επισκεφτήκαμε πρώτη φορά η εννιάχρονη κόρη μου κι εγώ, το θυμόμαστε με μεγάλη χαρά. Φέτος λοιπόν, βρεθήκαμε πάλι εκεί.
Είναι καλόγουστο, όμορφο, χαρούμενο και έχει τις προδιαγραφές για να περάσει όμορφα μια οικογένεια. Τέσσερις είναι οι βασικοί κλειστοί χώροι που φιλοξενούν τις δραστηριότητες.  Εντυπωσιακότερο και θεαματικό το «Σπίτι του Άη Βασίλη» μέσα στο παλιό εργοστάσιο γκαζιού. Ιδανικό το σκηνικό, ξεχνιέσαι για λίγο και σκέφτεσαι κι εσύ να γράψεις γράμμα στον καλό Άγιο μαζί με το παιδί σου. Κι αφού το παραδώσεις στα χέρια του ιδίου παρακαλώ και φωτογραφηθείς μαζί του, κατευθύνεσαι στη διπλανή αίθουσα που σε υποδέχεται η Κυρά Βασίλενα. Εκεί, μπορείς να φτιάξεις το δικό σου παράσημο «βοηθού» σε μικρούς επιτραπέζιους αργαλειούς.  Μια τεχνική απλή, ευχάριστη και δημιουργική.
Το «Εργαστήρι Γλυκών» στεγάζεται σε άλλο κτίριο και είναι μεγάλος πειρασμός! Πάγκοι γεμάτοι χρωματιστά ή σοκολατένια γλυκίσματα και ένα σωρό απίθανες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Στις δωρεάν δραστηριότητες του χώρου συμπεριλαμβάνεται η παρασκευή ενός μικρού σοκολατένιου γλυκού, που βέβαια, η μικρή μου κατανάλωσε άμεσα. Στον ίδιο χώρο υπάρχει κι ένα πολύ όμορφο εργαστήρι χειροτεχνίας το οποίο όμως χρεώνεται επιπλέον.
Στο «Εργοστάσιο Παιχνιδιών» εκτός από πάγκους με βιβλία και παιχνίδια προς πώληση, υπάρχει και η δυνατότητα συγγραφής και εικονογράφησης παραμυθιού. Η ιδέα αρκετά ενδιαφέρουσα: βασίζεται σε έτοιμες κάρτες ηρώων που τα παιδιά τοποθετούν με όποια σειρά προτιμούν ώστε να φτιάξουν το δικό τους παραμύθι, το οποίο στη συνέχεια εικονογραφούν. Το κορίτσι μου πάντως δεν ενθουσιάστηκε και δήλωσε πως το περσινό θέμα (κατασκευή επιτραπέζιου παιχνιδιού) «ήταν πολύ καλύτερο, μαμά».
Στο «ψηφιακό εργαστήρι- Digital Christmas» δεν πήγαμε αλλά χαρήκαμε πολύ τον περιβάλλοντα χώρο. Όμορφη ατμόσφαιρα, παιχνίδια λούνα πάρκ, παγοδρόμιο, καρουζέλ ,τρενάκι και μια πολύ χαριτωμένη υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά.
Μικρές μαμαδίστικες συμβουλές:
*Στο χώρο φιλοξενούνται πολλές άλλες διαφορετικές εκδηλώσεις όπως: συναυλίες, ακροβατικά show, θεατρικές παραστάσεις και παραστάσεις Καραγκιόζη, παιχνίδια αλάνας, ξυλοπόδαροι, μάγος και καρικατουρίστας, yoga γέλιου, παρουσιάσεις βιβλίων κ.ά. Συμβουλευτείτε όμως το πρόγραμμα του χώρου αν θέλετε να πετύχετε οπωσδήποτε κάτι από αυτά.
*Το Christmas Factory έχει γενική τιμή εισόδου (όχι αμελητέα αν πρόκειται για πολυμελή οικογένεια) στη οποία περιλαμβάνονται κάποιες από τις δραστηριότητες που ανέφερα παραπάνω. Όλα τα υπόλοιπα χρεώνονται επιπλέον. Συμφωνήστε εκ των προτέρων με τα παιδιά σας πόσα χρήματα σκοπεύετε να ξοδέψετε κι αφήστε τα να επιλέξουν αυτά πού και πώς. Για να περάσουν κι αυτά καλά κι εσείς καλύτερα!

http://thechristmasfactory.gr/  - Tεχνόπολη /Γκάζι  28/11/14 -6/1/2015

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.